Stakingen Metaal&Techniek gaan door

Foto van: De redactie
Geschreven door De redactie

De vakbonden startten op 22 april met een week vol stakingen in zes provincies, naar aanleiding van het niet eens worden met de werkgevers over de nieuwe CAO Metaal&Techniek. Deze week volgen nog meer stakingen.

Tags:
Foto: FNV

Dit maal worden medewerkers in de provincies Groningen en Limburg opgeroepen te gaan staken. Op woensdag 8 mei staak een staking in Hoogezand op de planning.

Eerder zei FNV cao-onderhandelaar Peter Reniers het volgende over de stakingen: ‘Onbegrijpelijk dat de werkgevers het zover laten komen. Het gebrek aan bereidheid om tegemoet te komen aan onze belangrijkste eisen, met name op het gebied van (jeugd)loon, zwaarwerk-regeling en generatiepact, is zwaar teleurstellend. We hebben de afgelopen cao-periode fors ingeleverd op koopkracht, maar hier lijken de werkgevers geen boodschap aan te hebben. De sector moet echt voorbereid zijn op de uitdagingen van de toekomst, zoals de energietransitie, automatisering en digitalisering. Daarvoor moet de nieuwe cao staan als een huis. Daar gaan we voor staken.’

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *