Nieuwbouw bij Dulasta Metaalbewerking

Foto van: Rolf Elling
Geschreven door Rolf Elling

Bij Dulasta Metaalbewerking uit Staphorst geeft directeur-eigenaar Harm Dunnink tijdens de Maakindustrie Expo aan dat hij de bezoekers graag de ontwikkelingen binnen Dulasta wil tonen.

Harm Dunnink: ‘Laten zien wat je doet.’ (Foto: Rolf Elling)

‘We hebben recent een 15 kW fiberlasersnijmachine geplaatst. Deze heeft een snijbereik van 16.000 mm x 3.000 mm en is voorzien van een 3D bevelkop. Ook zijn we bezig met nieuwbouw, wederom een uitbreiding van ons bedrijf, waar plaats wordt gemaakt voor onder andere twee nieuwe kantbanken van 14,5 meter en met een perskracht van tweeduizend ton.’ Dit moet tegen het einde van dit jaar gerealiseerd en operationeel zijn.

‘Maar Maakindustrie Expo is voor ons hiernaast ook zeker een evenement voor het leggen van nieuwe contacten en het onderhouden van bestaande relaties. En ondanks dat het niet echt druk is, hebben we steeds geïnteresseerden en gesprekken op onze stand.’

Dulasta Metaalbewerking opereert op de West-Europese markt als totaalleverancier van metalen halffabricaten. Van klein tot XXL-formaat plaatbewerking en robotgelaste componenten en samenstellingen, in enkel stuks tot seriematige producties. De activiteiten van Dulasta zijn te omvatten in twee hoofdzaken. Plaatbewerking en lassen/samenstellen, hierbij zijn groot formaat producten de specialiteit. Door een uitgebreid en divers machinepark is het mogelijk om complete halffabricaten en/of producten te laten produceren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *