Juist als het bijzonder moet zijn, past het precies bij RVS Noord

Je merkt het meteen als je de werkplaats in loopt: hier ademt het vakmanschap. Al ruim 40 jaar wordt op deze locatie in Leek een grote verscheidenheid aan producten, halffabrikaten en apparaten gebouwd. Een klasse apart. En hoewel er in die veertig jaren veel is veranderd – het pand is vernieuwd en er is een extra hal – vormen de mensen die het maken de stabiele factor voor kwaliteit. We zijn bij RVS Noord, het startpunt voor roestvaststaal.

Het is meteen een aangename kennismaking als je het terrein van RVS Noord oprijdt. Het kantoor is in 2021 volledig vernieuwd en uitgebreid. Het resultaat is een licht en open gebouw waar het goed toeven is. Ook de fabriek is uitgebreid met een extra hal met twee 10-tons bovenloopkranen waarmee zware producten veilig en efficiënt verplaatst kunnen worden. De producten van RVS Noord vinden hun weg naar binnen- en buitenland. Daarvóór hebben ze een indrukwekkende route afgelegd langs alle specialismen van RVS Noord.

RVS Noord

Startpunt voor roestvaststaal

Veel producten die via de expeditie het pand verlaten komen als rvs-plaatwerk binnen. In huis worden alle bewerkingen uitgevoerd, inclusief laswerk en beitsen. Juist als het bijzonder moet zijn, past het precies bij RVS Noord. “Veel van onze klanten vragen om hoogwaardige producten die aan zeer hoge normen moeten voldoen.” legt Hans Bosma, directeur bij RVS Noord, uit. “Denk bijvoorbeeld aan de filters en centrifuges die we maken voor de voedingsmiddelenindustrie. Voor deze industrie liggen de normen voor laswerk en afwerking logischerwijs zeer hoog. We zijn er trots op dat we aan deze hoge normen kunnen voldoen.”

Hoogwaardige producten voor diverse sectoren

Op de locatie in Leek worden onder andere machines voor het produceren van zetmeel, medische kasten, frames voor fruitschilmachines, containers, zwembadaccessoires, producten voor de landbouwsector, specialistische brandblusapparatuur, hogedruksystemen, zaaddroogtrommels, diverse halffabrikaten maar ook complete industriële skids gebouwd. “We werken voor heel diverse klanten in de zetmeelindustrie, medische sector, voedingsmiddelenindustrie, de landbouw, visserij en veeteeltsector, (petro)chemische industrie, de meubelbranche en calamiteitenbestrijding. Dat vraagt vakmanschap en specialisme van zowel de medewerkers op kantoor als de vakmensen op de werkvloer.”

Vakmanschap koesteren

Het specialisme van de vakmannen en -vrouwen wordt gekoesterd door RVS Noord. Bosma: “Bij veel metaalverwerkende bedrijven doen de machines het werk; operators sturen de machines aan. Bij RVS Noord is het juist andersom. Het vakmanschap van onze mensen is onmisbaar om de gevraagde kwaliteit te leveren, de machines zijn ondersteunend.” Dat begint al op kantoor, waar een jong team werkt aan detailengineering en werkvoorbereiding.

Series en maatwerk

Het team van RVS Noord is altijd scherp op kansen om wat goed is nog beter te doen. Ongeacht of het dan gaat om maatwerk of seriewerk. Want naast de bouw van hoogwaardige apparatuur en skids voert RVS Noord ook seriematig werk uit. “Voor een leverancier van landbouwproducten maken we bijvoorbeeld drinkbakken voor vee. En uiteraard leveren we ook verschillende halffabrikaten van rvs, bijvoorbeeld voor landbouwmechanisatiebedrijven en andere agrarische bedrijven. Ook doen we beitswerk in opdracht. Juist die afwisseling maakt het werk bij RVS Noord interessant. We kunnen zowel series aan als unieke maatwerkproducten waar soms maar één van wordt gemaakt.”

Continu leren en ontwikkelen

Bosma is trots op zijn team. “We streven naar first-time-right en dat lukt vrijwel altijd. Onder tijdsdruk gaat er bij ons ook wel eens iets niét in één keer goed. Maar we lossen het op en we leren ervan. Op die manier blijven we continu leren en blijven we ons ontwikkelen. En daarmee zijn deze leermomenten vaak juist een positieve ervaring en bewijzen we daarmee onze meerwaarde op de lange termijn.” Het is duidelijk; alle pijlen zijn bij RVS Noord gericht op vakmanschap in roestvaststaal.

  • RVS Noord
  • RVS Noord