Voortman presenteert nieuwe boor-, frees- en zaagmachine voor continu onbemande productie

Foto van: De redactie
Geschreven door De redactie

Voortman introduceert een nieuwe machine: de Voortman V623: een boor-, frees- en zaagmachine ontworpen voor continu onbemande productie.

Tags:
Foto: Voortman

De Voortman V623 is in staat om een breed scala aan profielen te bewerken, wat een groot voordeel is voor bedrijven die met verschillende materialen en vormen werken. Dankzij de logische uitvoervolgorde wordt het dwarstransport optimaal benut, wat resulteert in een soepele en efficiënte productiestroom.

Een van de meest opvallende kenmerken van de V623 is de innovatieve grijperwagen. Deze geavanceerde functie elimineert vrijwel alle beperkingen van traditionele klemmen, waardoor bijna elk profiel automatisch ingevoerd kan worden zonder dat een operator hoeft in te grijpen. Dit verhoogt niet alleen de efficiëntie, maar vermindert ook de kans op menselijke fouten.

Geavanceerde besturingssoftware

De V623 is uitgerust met de geavanceerde VACAM besturingssoftware, die operators ondersteunt bij het bereiken van maximale efficiëntie. De software biedt volledig zicht op alle buffers bij de invoer, uitvoer en het afvoersysteem voor korte producten, waardoor het hele proces moeiteloos kan worden beheerd. Met deze software hebben operators altijd een duidelijk overzicht van de status van de machine en kunnen ze snel en effectief reageren op eventuele problemen.

Een ander belangrijk voordeel van de Voortman V623 is de efficiëntie van de gereedschapswisselingen. De centrale opslagplaats biedt plaats aan maximaal 42 gereedschappen, zodat de drie boorunits snel van gereedschap kunnen wisselen en er efficiënt kan worden gewerkt. Het toevoegen van nieuwe gereedschappen is eenvoudig, en de pneumatische gereedschapswagen maakt ononderbroken productie met minimaal toezicht mogelijk. Dit systeem vereenvoudigt het verplaatsen van gereedschap van de opslag naar de gereedschapswisselaar van de boorspindel, waardoor de efficiëntie van het systeem wordt verbeterd voor langere periodes van onbemande productie.

Nieuwe grijper

Met de V623 kunnen klanten bijna elk profiel tot 300 x 300 mm produceren. De grijperwagen biedt ongelimiteerde mogelijkheden wat betreft het vastklemmen van profielen, waardoor automatisch invoeren zonder tussenkomst van de operator mogelijk is. De grijper klemt materiaal van buitenaf vast, waarbij de kracht van klemmen flexibel is ten behoeve van dunne profielen. Een sensor detecteert het materiaal pneumatisch, waardoor de grijperwagen profielen kan benaderen met een snelheid van 60 m/min, wat zorgt voor een snel en naadloos productieproces.

De V623 versnelt de productie met drie boorunits die tegelijkertijd de flens en het lijf bewerken. Het is perfect voor HSS en hardmetaalboren, frezen, draadtappen, verzinken en lay-outmarkeren. De machine kan met gemak gaten boren en frezen met behulp van SK40-gereedschapshouders. Met een tweede hydraulisch aangedreven grijper is dit de enige machine die volledig automatisch kan verstekken aan zowel de voor- als achterkant van een profiel.

Hoog rendement

Om uw onbemande productieperioden te maximaliseren, maakt dit systeem gebruik van drie verschillende uitvoerzones, waardoor zowel de ruimte als de workflow worden geoptimaliseerd. De materiaaltransportband kan gemakkelijk en efficiënt schoonsnedes, gezaagde en korte producten afvoeren. Een stevige transportband onder de zaag wordt geactiveerd na elke zaagsnede en verwijdert stukken tot 20 mm. Het afvoersysteem voor korte producten beschikt over twee secties van 600 mm met een sensor die u waarschuwt wanneer ze vol zijn. De uitvoer met geluiddempende strips zorgt voor een verhoogde productiviteit doordat producten soepel door verschillende zones worden getransporteerd en nauwkeurig worden gepositioneerd.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *