Marktprijzen

In onderstaande tabel treft u de actuele prijzen in de maakindustrie. Wekelijkse update van materiaalprijzen van kunststof-, metaal en schroot (oud ijzer). Per week wordt per materiaalsoort aangegeven of het een stijging of een daling van de marktprijs betreft. Naast de wekelijkse koers heeft ieder materiaal een eigen pagina met grafiek waarin ook de historie van de marktprijzen is terug te vinden.

Kunststofprijzen | commodities

Wekelijks overzicht van de huidige kunststofprijzen. De prijzen die in de tabellen van kunststoffen worden genoemd zijn onderveeld in: – gangbare grondstoffen, in grotere volumes, per silowagen geleverd – technische grondstoffen, in hoeveelheden van 5 ton, geleverd in zakken op pallets. Het zijn richtprijzen, rekening houdend met ontwikkelingen op korte termijn, kortom, een prijstrend aangevend. De noteringen worden gegeven door een gemiddelde te berekenen tussen gepubliceerde contractprijzen en actuele spotprijzen op de markt. Volume speelt een belangrijke rol, daarnaast speelt continuïteit en beschikbaarheid ook een rol.

De prijzen van regranulaten en maalgoed volgen met vertraging de prijzen van de originele materialen. Bepalend is de continuïteit van kwaliteit en beschikbaarheid. Wel is sprake van grote verschillen met de aangegeven richtprijzen wanneer het te leveren recyclaat uit meerdere soorten bestaat.

Metaalprijzen

In onderstaande tabel treft u de actuele LME (London Metal Exchange) metaalprijzen. De LME index geeft een overzichtelijk beeld van wat het sentiment is op de metaalbeurs in Londen.  Als meeteenheid wordt de gemiddelde prijs van alle LME metalen omgerekend in euro per kilo. Bij de LME Index wordt geen historisch ijkpunt gebruikt en wordt geen weging toegepast. Deze benadering geeft een goed beeld van de tendens op de beurs en de prijsontwikkeling van de non ferro metalen.

Schrootprijzen

De richtprijzen van oude metalen (oud ijzer) in euro per ton.