Metaalprijzen

De markt staat nooit stil, zo ook de metaalprijzen. Een markt kenmerkt zich doordat het snel veranderd met de huidige ontwikkelingen. Wij houden de actuele metaalprijzen in de gaten en brengen dit voor u overzichtelijk in beeld. Dit doen wij door de prijzen van metaal onder te verdelen in diverse grondstoffen. Zo krijgt u een duidelijk beeld van de actualiteiten en weet u wat er speelt omtrent de non ferro metalen.

Metaalprijzen: alle grondstoffen

Er zijn diverse grondstoffen die onder metalen vallen. Vraag&Aanbod houdt hiervan de marktprijzen nauwlettend in de gaten. De grondstoffen die die onder metalen vallen:
LME aluminiumprijs
LME koper prijs
LME lood prijs
LME nikkelprijs
LME tinprijs
LME zinkprijs
De bovenstaande indexcijfers geven een overzichtelijk beeld van de ontwikkelingen van de actuele metaalprijzen per kilo.

Markprijzen via LME

De metaalprijzen hanteren wij via de actuele LME-prijzen. LME, ook wel bekent als London Metal Exchange, is dé beurs als het om industriële metalen. De LME-index is een belangrijke graadmeter in de metaal industrie. Het is tenslotte het wereldcentrum voor het beleggen en vermarkten van metaal. Daarom is het voor veel bedrijven belangrijk om de LME prijzen in de gaten te houden. De prijzen variëren afhankelijk van de huidige marktomstandigheden.

Wat bepaalt de metaalprijzen

Net als bij ieder grondstof kunnen de prijzen van metaal aanzienlijk variëren. Dit wordt beïnvloed door de markt en verschillende factoren die van invloed zijn op de actuele prijzen. De marktfactoren hebben een grote invloed op de prijzen. Als er veel vraag is naar metaal, zal dit de prijs beïnvloeden. Het aanbod van metaal speelt ook een rol bij de vraag. Als er veel vraag is en er is weinig aanbod beschikbaar, dan kan de koers van de metaalprijzen stijgen.

Alle markt- prijzen, nieuws en trends

Op zoek naar meer marktprijzen of bent u benieuwd naar de huidige ontwikkelingen in de markt? U vindt het allemaal op Vraag&Aanbod. Op onze marktprijzen overzicht zijn alle huidige prijzen te vinden die voor de maakindustrie interessant zijn om de gaten te houden. Wij houden de markt continu in de gaten en delen dit graag voor de maakindustrie. Bekijk hier al het nieuws over markttrends en marktprijzen.