LME koper prijs

Bent u op zoek naar de actuele koper prijs per kilo? Wij geven overzichtelijk de actuele prijs van koper weer in de onderstaande tabel via de London Metal Exchange (LME). De LME-index biedt een duidelijk beeld van het sentiment op de metaalbeurs in Londen. De index berekent het gemiddelde van alle LME-metalen, uitgedrukt in koper prijs per kilo in euro, zonder historisch ijkpunt of gewichtstoekenning. Dit geeft een goed beeld van de tendens op de metalenbeurs en de prijsontwikkeling van koper.

De koper prijs wordt weergegeven als ‘loco’ (handel rechtstreeks tussen twee tegenpartijen zonder tussenkomst van een beurs).

LME index voor koper prijs

De LME-index voor koper prijs is een belangrijke graadmeter voor de wereldwijde prijzen van dit industriële metaal. De London Metal Exchange is verantwoordelijk voor de handel in diverse metalen, waaronder koper. De prijzen voor koper op de LME kunnen variëren afhankelijk van de marktomstandigheden en hebben invloed op de prijzen van andere metalen, aangezien koper vaak fungeert als een prijsindex voor andere metalen. Bedrijven die koper als grondstof gebruiken, zijn ook geïnteresseerd in de LME-prijzen, omdat deze van invloed zijn op de kosten van hun producten.

Factoren die de koper prijs bepalen

Net als bij andere grondstoffen zijn er diverse factoren die de actuele koper prijs beïnvloeden, waarvan vraag en aanbod er één zijn. Wanneer de vraag groter is dan het aanbod, is het waarschijnlijk dat de prijzen stijgen, terwijl bij een lager aanbod dan de vraag, de huidige prijzen dalen. Dit principe van marktwerking blijft altijd een belangrijke factor.

Verken de markt en ontdek meer marktprijzen

Het is cruciaal voor de maakindustrie om op de hoogte te blijven van de trends op de markt en de actuele prijzen van diverse grondstoffen en materialen. Bij Vraag&Aanbod houden we dit alles nauwlettend in de gaten. Niet alleen de koper prijs, maar ook aluminiumprijs, loodprijs, nikkelprijs, tinprijs en zinkprijs. Wij delen deze kennis graag met u. Vraag&Aanbod brengt de marktprijzen samen in één handig overzicht, zodat u de ontwikkelingen op de markt gemakkelijk kunt volgen.