LME tinprijs

Bent u benieuwd naar de actuele tin prijs per kilo? Vraag&Aanbod is het platform als het gaat om het in beeld brengen van de ontwikkelingen in markt van tin. Wij verzamelen de actuele prijzen van tin, zo blijft u altijd op de hoogte van de laatste prijsontwikkelingen. Bekijk onze tin prijs grafiek voor meer informatie over de prijsontwikkeling. De gemiddelde prijs van alle LME metalen worden omgerekend in euro per kilo.

De prijzen van tin zijn als loco weergegeven (handel rechtstreeks tussen twee tegenpartijen uitgevoerd, zonder tussenkomst van een beurs).

Belang van LME tin prijs

De LME-index voor de tin prijs geldt als een cruciale indicator voor de wereldwijde prijsontwikkelingen van dit metaal in de industriële sector. London Metal Exchange speelt hierbij een centrale rol. Dit is dé beurs als het gaat om het verhandelen in metalen. Door de voortdurende veranderingen in de marktomstandigheden kunnen de prijzen voor tin op de LME flink fluctueren, wat vervolgens weer effect heeft op de prijsstelling van andere metalen. Een stijging of daling van de tin prijs kan direct invloed hebben op de productiekosten en dus op de prijs van het eindproduct. Het bijhouden van de LME-index voor de tin prijs is dan ook een noodzaak voor iedereen die zich bezighoudt met de handel in en productie van dit metaal.

Factoren tin prijs

Welke factoren hebben invloed op de tin prijs? Er zijn verschillende factoren die hierbij een rol spelen, waarvan de vraag en het aanbod een belangrijke factor zijn. Als de vraag naar tin hoog is en het aanbod laag, dan stijgen de prijzen van tin. Wanneer het aanbod daarentegen hoog is en de vraag laag, dan is de kans groot dat de prijzen dalen. Dit is een marktwerking die continu van invloed is op de huidige prijzen.

Bekijk meer marktprijzen

Bij Vraag&Aanbod houden we de marktprijzen bij van diverse grondstoffen. Of u nu geïnteresseerd bent in staalprijzen, metaalprijzen of schrootprijzen, wij hebben de informatie die u zoekt. Bekijk ons overzicht van marktprijzen om de actuele prijzen van diverse grondstoffen te verkennen en op de hoogte te blijven van wat er speelt in de markt.