Staalprijzen

Bent u op zoek naar de laatste ontwikkelingen van de staalprijzen? Met onze staal index weet u wat er speelt in de staalmarkt. De prijzen van staal zijn continu in beweging. Met onze staalprijzen index ziet u de prijzen van warmgewalste coils, kwartgewalste coils, kwartoplaat, sendzmir verz coils en kwartoplaat.

Factoren die staalprijzen beïnvloeden

Er zijn veel factoren die de prijzen van staal beïnvloeden. Dit zorgt dat de staalprijs koers reageert op deze factoren. De markt heeft hier veel invloed op. Het werkt als het ware hetzelfde als bij andere grondstoffen/materialen. Vraag en aanbod bepalen de marktprijzen. Is de vraag van staal groot, dan kan de staalprijzen stijgen. Maar er moet natuurlijk ook voldoende aanbod zijn. Ook dat bepaalt de staal index.

Bereken het gewicht van staal

Het gewicht berekenen voor staal is erg belangrijk in de maakindustrie. Met name als het gaat bij het opstellen van offertes. Het berekenen van het gewicht is ook vaak doorslaggevend in verschillende hijswerktuigen, transport en andere toepassingen. Vraag&Aanbod heeft een tool ontwikkeld waarbij u gemakkelijk en gewicht van staal kunt berekenen. Zo kunt alles samen brengen van staalprijzen tot aan het gewicht van staal.

Ontdek meer marktprijzen

Vraag&Aanbod voorziet de maakindustrie van relevante informatie. Vraag&Aanbod houdt meer dan alleen de staalprijzen voor u bij via onze staal index. Zo houden wij alle actuele marktprijzen voor u in de gaten. Wilt u hier meer over weten? Bekijk dan onze overzicht pagina om op de hoogte te blijven van de actuele marktprijzen in de maakindustrie. U vindt hier alle materiaalprijzen van bijvoorbeeld kunststof-, metaal en schroot (oud ijzer).