LME aluminiumprijs

In onderstaande tabel treft u de actuele LME (London Metal Exchange) aluminiumprijzen. De LME index geeft een overzichtelijk beeld van wat het sentiment is op de metaalbeurs in Londen.  Als meeteenheid wordt de gemiddelde prijs van alle LME metalen omgerekend in euro per kilo. Bij de LME Index wordt geen historisch ijkpunt gebruikt en wordt geen weging toegepast. Deze benadering geeft een goed beeld van de tendens op de beurs en de prijsontwikkeling van aluminium.

Prijzen worden weergegeven als loco (handel rechtstreeks tussen twee tegenpartijen uitgevoerd, zonder tussenkomst van een beurs).

Bereken het gewicht van aluminium

Met onze aluminiumprijzen index weet u exact wat er speelt in de markt. Het is natuurlijk ook handig om het gewicht te berekenen van aluminium. Wij hebben een tool ontwikkelt waar u gemakkelijk het gewicht van aluminium kunt bereken. Voor het opstellen van offertes is dit erg belangrijk. Het gewicht is namelijk vaak doorslaggevend in diverse toepassingen. Zo is het gemakkelijk om alle belangrijke gegevens samenbrengen: de actuele aluminiumprijzen en gewicht van aluminium.

Totstandkoming aluminiumprijs

Net zoals bij andere grondstoffen zijn er verschillende factoren die de aluminiumprijs bepalen. Vraag en aanbod is één van die factoren. Is vraag groter dan het aanbod, dan is de kans aannemelijk dat prijzen stijgen. Is de aanbod lager dan vraag, dan daalt de actuele prijs. Dit is een marktwerking die altijd een belangrijke factor blijft.

Aluminiumprijs via LME index

Als meeteenheid wordt de gemiddelde prijs van alle LME metalen omgerekend in euro per kilo. Bij de LME Index wordt geen historisch ijkpunt gebruikt en wordt geen weging toegepast. Deze benadering geeft een goed beeld van de tendens op de beurs en de prijsontwikkeling van aluminium.

Ontdek de markt: meer marktprijzen

In maakindustrie wilt u natuurlijk weten wat er speelt in markt en wat de actuele marktprijzen zijn van de verschillende grondstoffen en materialen. Vraag&Aanbod houdt het allemaal nauwlettend in de gaten. Wij weten wat er speelt en delen dat graag. Zo brengen wij marktprijzen samen in één overzicht.