Oud metaal prijzen

Als u op de hoogte wilt blijven van de actuele oud metaalprijzen (sloopmetaal), dan bent u op de juiste plek. De markt voor oud metaal is dynamisch en verandert voortdurend. Wij brengen de prijzen van oud metaal overzichtelijk in beeld. Door de snel veranderde markt kunnen de marktprijzen erg variëren. Met onze marktcijfers weet u wat de actuele stand van zaken is. De oud metaalprijzen zijn per ton weergegeven in de onderstaande grafiek.

Factoren die de oud metaal prijzen bepalen

Er zijn verschillende factoren die de prijzen van metaal bepalen. Recycling van het materiaal is er daar één van. Schrootprijzen spelen hierbij een rol. Bij een overschot aan oud metaal kan dit de oud metaal prijs beïnvloeden. De vraag en het aanbod bepalen de prijs: als er veel vraag is en weinig aanbod, dan kan de prijs stijgen, terwijl bij veel aanbod en weinig vraag de prijs kan dalen.

Inleveren van oud metaal: milieubewust en waardevol

Het inleveren van oud metaal is niet alleen goed voor het milieu, maar het kan ook nog wat geld opleveren. Door het recyclen van oud metaal hoeven er geen nieuwe bronnen aangeboord te worden, en is het herbruikbaar voor de toekomst. Het is dus een dubbele winst: u draagt bij aan het milieu én u verdient er geld mee.

Vind alle marktprijzen, nieuws en trends bij Vraag&Aanbod

Als u meer wilt weten over marktprijzen en ontwikkelingen in de metaalmarkt, dan kunt u terecht bij Vraag&Aanbod. Op onze marktprijzen overzicht vindt meer dan alleen oud metaal prijzen. Wij bieden een totaaloverzicht met alle actuele prijzen die voor de maakindustrie relevant zijn. Wij volgen de markt continu en delen onze kennis graag met de maakindustrie. Hier vindt u ook het laatste marktprijzen nieuws en over de markttrends.