Schroot

Wat is schroot?

Schoot is de gangbare term voor afval metaal of ook wel oude metalen, oud ijzer genoemd. Schroot ontstaat uit afgedankte of anderszins onbruikbare producten. Onder schroot bestaan er ferro en non-ferro metalen. Composieten en legeringen. Schroot wordt veelal gerecycled en levert daarom ook geld op.

Draaisel

Draaisel is een afvalproduct dat ontstaat bij het bewerken, draaien en frezen en boren van metaal. De metaalkrullen kunnen omgesmolten worden om ze opnieuw te gebruiken. Omdat draaisels vaak verontreinigd zijn met smeermiddelen moet ze eerst gereinigd worden.

Knipijzer

Knipijzer is materiaal veelal afkomstig van constructiefirma’s, bouwbedrijven en lasbedrijven. Knipijzer komt voort uit de sloop van diverse items zoals bijvoorbeeld bruggen, kranen en gebouwen. Maar ook als licht constructie materiaal met een minimale dikte van 3mm. Er zijn verschillende soorten knipijzer. Vooral de dikte bepaalt onder welke kwaliteit dit ijzer valt. De dikte van knipijzer is maximaal 6 mm. Het materiaal mag gelegeerd zijn. Mechanische delen zijn toegestaan.

Gruisijzer

Licht en dun ijzer wordt in de handel vaak gruis ijzer genoemd. Het bestaat veelal uit huishoudelijk materiaal als fietsen, kookapparatuur etc. Vaak zitten er nog wat lichte verontreinigingen aan het materiaal. Denk aan plastic of rubber.

Kortstaal

Kortstaal, kort staal of kort ijzer is een term die schroothandelaren gebruiken voor gebruikt ijzer, oud ijzer, in korte afmetingen.

Sloopmetaal

Sloopmetaal is het metaal dat vrijkomt bij  demontage van installaties, constructies, infrastructuur en machines.

Wat zijn de prijzen van schroot?

De richtprijzen van oude metalen (oud ijzer) worden gegeven in euro per ton. Op onze marktprijzen pagina vind je deze per categorie weergegeven.