Oud koper prijs: geel- en roodkoper

Bij Vraag&Aanbod vindt u de actuele oud koper prijs. Bij oud koper, ook schroot genoemd, kijkt Vraag&Aanbod naar twee kopersoorten: geelkoper en roodkoper. De markt is erg veranderlijk, daarom kunnen de marktprijzen kunnen erg fluctueren. Dit is geheel afhankelijk van de marktomstandigheden. In de onderstaande grafiek kunt u overzichtelijk de prijsontwikkeling van oud koper zien.

Verschil oud geelkoper en roodkoper prijzen

Roodkoper wordt vaak als synoniem gebruikt voor koper. Bij geelkoper zit dit anders. Dit is een samensmelting van koper en zink, ook wel messing genoemd. Door deze samensmelting zijn de oud geelkoper prijzen goedkoper dan de oud roodkoper prijzen.

Factoren oud koper prijs

De prijsbepaling bij oud koper is afhankelijk van verschillende factoren. Oud koper wordt onder andere bepaald door recycling van het materiaal. De schrootprijzen zijn hier van invloed. Is er een overschot aan oud koper, dan kan dit de prijs beïnvloeden. Oftewel vraag en aanbod bepaald de prijs. Veel vraag en weinig aanbod kan betekenen dat de oud koper prijs stijgt. Bij hoog aanbod en weinig vraag kunnen de oud koper prijzen juist dalen.

Oud koper inleveren: waardevol en goed voor het milieu

Het inleveren van oud koper is goed voor het milieu. Een leuke bijkomstigheid is dat het ook wat geld oplevert. Door het inleveren van oud metaal hoeven er geen nieuwe bronnen aangeboord worden en is het herbruikbaar voor de toekomst. Zo levert het geld op en draagt u iets bij aan het milieu; dubbel winst.

Meer schrootprijzen bekijken?

Op zoek naar meer schrootprijzen? Dat kan bij Vraag&Aanbod. Wij houden de prijsontwikkelingen in de gaten. Bekijk hier de actuele prijzen van andere schroot:

U kunt ook alle marktprijzen vinden op onze overzichtspagina. Hier vindt u onder andere ook staalprijzen, metaalprijzen en kunststofprijzen.