Stap voorwaarts voor Hoekman met vierde locatie

Hoekman RVS wil de productieprocessen in lasersnijden, kanten, afwerken, walsen en lassen naar een hoger niveau tillen en breidt daarvoor uit naar een vierde locatie op industrieterrein De Grift in Nieuwleusen.

Tags:
Gert Hoekman in de nieuwe lashal, met op de achtergrond Heleen Wildvank-Hoekman, mede-eigenaar. (Foto: Hoekman RVS)

Gert Hoekman, directeur van Hoekman RVS vertelt over de uitbreiding: ‘Onze nieuwe lasafdeling is neergezet met het oog op onze vakmensen en de kwaliteit van de lassamenstellingen die er geproduceerd gaan worden. Alle werkplekken waren al LEAN ingericht, ditmaal is er ook een kwaliteitsslag gemaakt ten aanzien van de hele afdeling en werkruimte. Zo kunnen onze mensen nu nog beter gestructureerd werken, waardoor de kans op kwaliteitsafbreuk afneemt.’ Ook stelt Hoekman dat dankzij de nieuwe lashal er ruimte is om grotere projecten aan te nemen. ‘Er is tevens meer kennis aangetrokken op lasgebied en normering waardoor we aankomend jaar ook op het gebied van certificering een nog beter antwoord hebben op de markt.’

In de gloednieuwe lashal zijn de ruimtes groter opgezet en strategisch ontworpen rondom vaste lastafels, waardoor grootschalige assemblages en constructiewerkzaamheden nu efficiënter en veiliger kunnen worden geproduceerd. Verder zijn de werkplekken uitgerust met de nieuwste punt- en rookgasafzuigsystemen die continu actief blijven, waarbij de interne zuivering zorgt voor een energiezuinig proces. Ook is er verlichting van 600 lux per werkplek en is er een speciale ruimte voor elektrolytisch beitsen.

Met de verhuizing van de lasafdeling ontstaat de mogelijkheid om een aparte hal in te richten voor de kantbanken en de afwerking van het lasersnijwerk. Hierdoor wordt niet alleen de ruimte rondom de Eagle 30 kW lasersnijmachine geoptimaliseerd met meer ruimtes voor het uitsorteren van lasergesneden delen, maar kan ook de routing van het productieproces aanzienlijk efficiënter worden ingericht.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *