zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Duitse producenten van machinegereedschappenen verwachten hogere groei in 2018


Frankfurt am Main (DE), 8 mei 2018
De orderportefeuille van de Duitse machinegereedschappenindustrie steeg in het eerste kwartaal 2018 met 22 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De binnenlandse orders stegen met 39 procent, de buitenlandse orders groeiden met 15 procent. Onze sector blijft ook in dit jaar zeer dynamisch merkte Dr. Wilfried Schäfer, managing director van de brancheorganisatie VDW (Verein Deutscher Werkzeugmaschinenfabriken) tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers.

‘Hiermee wordt de uitstekende ontwikkeling van het afgelopen jaar naadloos voortgezet. Ook nu zijn de binnenlandse orders de drijvende kracht van de Duitse machinegereedschappenindustrie, meer dan twee keer zo sterk als de buitenlandse vraag', zegt Schäfer. De producenten van verspanende en plaatbewerkende machines droegen in gelijke mate bij aan de groei van de orders in het eerste kwartaal. De bezettingsgraad bedroeg in die periode 93,4 procent en dat is ongekend hoog.

 

Naar verwachting zal de productie in 2018 met nog eens 7 procent toenemen. De hausse in bijna alle gebruikersindustrieën wereldwijd had zorgde ervoor dat zowel de productie als de ontvangen orderopname in het afgelopen jaar tot recordhoogte steeg. Met een plus van 7 procent overschreed de productie in 2017 de grens van 16 miljard euro. ‘Op basis van de hoge ordergroei vorig jaar verhoog ik onze februari-prognose van 5 procent dit jaar bij naar 7 procent', legt Schäfer uit.


De Duitse machinegereedschappenindustrie is een van de vijf grootste specialistische takken in de machinebouw. In 2017 produceerde de industrie met meer dan 72.000 medewerkers machines en diensten voor een bedrag van ongeveer 16,1 miljard euro.

 

Verein Deutscher Werkzeugmaschinenfabriken - VDW

Duitse producenten van machinegereedschappenen verwachten hogere groei in 2018  '
Wilfried Schäfer, managing director van de brancheorganisatie VDW - Verein Deutscher Werkzeugmaschinenfabriken.
1/1
 
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Beschikbaar - Find your Flex Forces

meer ...
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts