Machinebouwer SMO investeert in toekomst

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Bij de Eeklose machinebouwer SMO worden momenteel nieuwe, ruimere kantoren en een state-of-the-art productiehal gebouwd. Deze uitbreiding is een direct gevolg van de aanhoudende groei die het bedrijf sinds de oprichting in 2002 doormaakt.

Foto: SMO

Met een team van zestig werknemers en gelegen op een ruim terrein van bijna 30.000 m², zet SMO hiermee nieuwe stappen richting de toekomst. De nieuwe faciliteiten omvatten niet alleen een productiehal van 4000 m², verdeeld over twee verdiepingen, maar ook 1750 m² kantoren, ontworpen om de werkomgeving voor medewerkers aanzienlijk te verbeteren.

SMO kiest daarbij voor ergonomisch meubilair, veel natuurlijk licht en een focus op akoestiek, waarmee het een inspirerende en aangename werkplek wil creëeren. ‘We willen een omgeving bieden waar onze medewerkers zich niet alleen gewaardeerd voelen, maar ook geïnspireerd worden om te innoveren en te excelleren,’ legt COO Frédéric Wauters uit. ‘Als alles klaar is zullen we beschikken over 8000 m² productieruimte en 2500 m² kantoren. Daarmee zijn we klaar voor de toekomst.’

Impressie van het nieuwe pand. (Foto: SMO)

Ontwikkeling & innovatie

Deze expansie illustreert het commitment van SMO aan groei en innovatie. Door de jaren heen heeft het bedrijf zich niet alleen gespecialiseerd in het bouwen van machines op maat voor hun internationaal klantenbestand, maar ook in de ontwikkeling van eigen producten. Wereldwijd marktleiderschap in brochettemachines met PINTRO, de verkoop van FleXiever zeefmachines in binnen- en buitenland, en het WIWAM systeem voor plant phenotyping zijn slechts enkele voorbeelden. Daarnaast fungeert SMO als de officiële Belgische verdeler van MK transporttechnieken, wat hun diversiteit in de machinebouw onderstreept.

Met deze nieuwe gebouwen, vervaardigd door de Willy Naessens Group, bereidt SMO zich voor op een toekomst vol mogelijkheden. De plannen omvatten niet alleen uitbreiding van de productiecapaciteit, maar ook het verstevigen van hun positie op de internationale markt door het aanbieden van een nog breder gamma aan diensten en oplossingen. Deze zomer al zullen er delen van de nieuwe gebouwen in gebruik genomen worden. Tegen het einde van het jaar moet alles in zijn definitieve plooi vallen.

‘We zijn er trots op dat we deze nieuwe fase in onze geschiedenis ingaan. Deze ontwikkelingen zullen ons in staat stellen om onze klanten nog beter van dienst te zijn en onze visie voor de toekomst te realiseren,’ concludeert oprichter Sander Mollet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *