Innovaties vertalen naar de eigen organisatie

Foto van: De redactie
Geschreven door De redactie

De technologische ontwikkelingen gaan razendsnel. Maar: veel bedrijven hebben nog begeleiding nodig bij het succesvol toepassen van alle beschikbare concepten voor automatisering, AI en energiemanagement, ziet Mattias Dreher, Managing Director van Global Fairs. De beursorganisatie bereidt zich al druk voor op de Hannover Messe (22 – 26 april), de internationale ontmoetingsplek voor industrie en technologie.

Foto: Global Fairs

‘Gezien het enorme aanbod aan slimme hulpmiddelen kan ik me voorstellen dat het gemiddelde mkb-bedrijf niet altijd goed weet waar te beginnen. Juist dáárom valt een bezoek aan de Hannover Messe aan te raden: je maakt in sneltreinvaart kennis met alle relevante technologieën en hun concrete toepassingen. Daardoor wordt het onder de streep ook een stuk makkelijker om te bepalen wat specifiek voor jouw business interessant is; op de beurs krijg je tal van handvatten aangereikt om al die innovaties te vertalen naar je eigen organisatie,’ aldus Dreher.

Een andere uitdaging voor veel maakbedrijven is het tekort aan geschoold personeel, merkt Dreher. ‘Natuurlijk, automatisering en digitalisering zullen de komende jaren zorgen voor toenemende optimalisatie en efficiency, waardoor je op termijn wellicht toe kunt met minder mensen. Maar op dit moment is de ‘war on talent’ nog altijd volop gaande. Goed in dit verband om te weten: juist op de Hannover Messe is er ook voor maakbedrijven volop gelegenheid om in contact te komen met technisch talent. Bovendien is er aandacht voor zaken als ergonomie en het vereenvoudigen van taken. Want gezien de krappe arbeidsmarkt is het ook enorm belangrijk om je zittende personeel vitaal en fit te houden. En, dit jaar vindt tijdens de beurs – onder de nieuwe naam FEMWORX – een tweedaags carrièrecongres plaats dat zich specifiek richt op vrouwelijk leiderschap in de STEM sector.’

Tijdens Femworx reikt Hannover Messe ook de Young Engineer Woman Award uit aan jonge vrouwen die een bijzondere bijdragen leveren aan wetenschappelijke en technische disciplines. Het initiatief wil bedrijven aanmoedigen om meer te doen om de prestaties en bijzondere inzet van hun jonge vrouwelijke werknemers in bèta/technische beroepen te erkennen en te promoten.

Foto: Global Fairs

Start-ups

De beurs besteedt ook aandacht aam start-ups. Op de Hannover Messe presenteren meer dan driehonderd jonge bedrijven innovatieve producten en bedrijfsmodellen om potentiële klanten en investeerders aan te trekken. De start-up area’s bevinden zich in hal 2 en hal 17. Daarnaast presenteren start-ups zich op gesponsorde groepsexposities, nationale paviljoens en als individuele exposanten.

Voor start-ups is de mogelijkheid om ideeën uit te wisselen en te netwerken een belangrijk onderdeel van beursdeelname. De Industrial Start-up Stages in hal 2 en hal 17 dienen precies dit doel met een mix van pitches en presentaties. Voorbeelden hiervan zijn de paneldiscussies ‘Kansen en uitdagingen voor start-ups in het industriële internet’ en ‘Spelen om te winnen: Duurzame waardecreatie met AI’.

Bijblijven

Ambitieuze maakbedrijven die graag bij willen blijven, kunnen eigenlijk niet om een bezoek aan de Hannover Messe heen, benadrukt Dreher. ‘De Hannover Messe is het enige evenement ter wereld dat de volledige industriële waardeketen – van productontwerp tot productie – omvat. Ook dit jaar weer biedt de beurs een staalkaart van de allerlaatste industriële innovaties die een antwoord bieden op de grote vragen van deze tijd, met daarnaast alle aandacht voor belangrijke subthema’s als efficiënte samenwerking, talentwerving en security. Daarmee is de Hannover Messe voor maakbedrijven uit de Benelux dé plek om nieuwe kennis op te doen en waardevolle contacten te leggen.’

Hannover Messe vindt plaats van 22 tot en met 26 april. Een gratis ticket aanvragen kan via deze link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *