Non-ferro metaal

Foto van: De redactie
Geschreven door De redactie

Non-ferro metalen zijn alle metalen en legeringen die geen ijzer bevatten. Dit zijn metalen zoals aluminium, koper of zink en zijn zeer belangrijk voor de productie-industrie.

Tags:

Een volledige lijst van non-ferro metalen en legeringen

Waarom zijn non-ferro metalen zo belangrijk?

  • De Europese economie
    • De sector vertegenwoordigt 1,25% (€19,91 miljard) van de Europese productie. De omzet in de sector bedroeg €116,09 miljard (1,8%) in 2010.
  • Verbruik
    • De EU is een van de grootste verbruikers van non-ferrometalen ter wereld. Binnen de productie van non-ferrometalen neemt aluminium het grootste aandeel in.
  • Werkgelegenheid
    • De sector biedt werk aan meer dan 300.000 mensen in de EU.
  • (bron: european commission)

Uitdagingen voor de sector

Energie

De productie van non-ferro metalen is zeer energie-intensief. De hoge energieprijzen in de EU ontmoedigen investeringen in primaire productie. Het tekort aan productie wordt gedeeltelijk gecompenseerd door het toenemende gebruik van secundaire grondstoffen en groeiende import.

Toegang tot ruw materiaal

De toegang wordt beïnvloed door sterke vraag en beleidsmaatregelen in niet-EU-landen. Het vraagstuk van grondstoffen wordt aangepakt in een specifieke mededeling die in november 2008 is aangenomen, en het daaropvolgende Europese Innovatiepartnerschap voor Grondstoffen

Handel

Handelsmaatregelen die worden toegepast door niet-EU-landen hebben een negatieve invloed op de metaalindustrieën in de EU, aangezien concurrenten in die landen vaak profiteren van overheidssteun.

Innovatie

De toekomst van de non-ferro metalensector in de EU zal afhangen van innovatie, verbetering van productkwaliteit en het zoeken naar nichemarkten en nieuwe producten om te voldoen aan marktbehoeften, zoals het gebruik van de antiseptische eigenschappen van koper of nieuwe geavanceerde legeringen voor geleiders.

Prijs

De meeste niet-ijzerhoudende metalen worden wereldwijd verhandeld en hun prijzen worden vastgesteld door de London Metal Exchange (LME). Volg de prijzen om op de hoogte te blijven.

(bron: european commission)

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *