Include Industries start bedrijvengroep met VarroTec

Foto van: De redactie
Geschreven door De redactie

Industriële versneller Include Industries uit Eindhoven heeft een meerderheidsbelang verworven in VarroTec dat hiermee haar eerste groepsbedrijf wordt.

De oprichters van VarroTec en Include Industries voor VarroTec’s belangrijkste productlijn van Hot-End Glass Coating Hoods (van links naar rechts: Ilko Bosman, Carel van der Leegte, Ryan van Esch en Daan Kersten)

In 2023 benaderden VarroTec oprichters Ryan van Esch (1966) en Carel van der Leegte (1982) Include Industries voor ondersteuning bij het realiseren van hun ambitieuze groeistrategie. Hun doel: wereldwijd leider worden in proces-kritische nabehandelingstechnologie voor glasverpakkingen om daarmee de glasfabrikanten te helpen met verbeteren van de betrouwbaarheid, continuïteit en verduurzaming van hun productieproces. De ervaring van Include Industries bestuurders Ilko Bosman (CFO) en Daan Kersten (CEO) met opschalen van bedrijven en het door hen ontwikkelde en op blauwdrukken gebaseerde groeiplatform, vormen de beste basis voor het voortzetten van hun stabiele groei.

Sinds de start in 2017, heeft VarroTec wereldwijd haar ‘Hot-End Coating Hoods en Cold-End Coating Spray bridges’ geïnstalleerd bij ’s-werelds grootste fabrikanten van glasverpakkingen om de beschikbaarheid van hun processen te verhogen, de wanddikte en het gewicht te verkleinen en de duurzaamheid en kwaliteit te vergroten. Door doorlopend in gesprek te zijn met haar strategische klanten over verbeteringen, is het aantal geïnstalleerde systemen gegroeid en onderzoekt VarroTec nu mogelijkheden tot uitbreiding in nabehandeling van gerecyclede glasverpakkingen. Dit wordt in algemene zin als een grote en belangrijke groeimarkt gezien die een belangrijke rol blijft spelen in het terugdringen van de hoeveelheid afval. Naast het leveren van nieuwe systemen zal VarroTec ook inzetten op het verhogen van de betrouwbaarheid van het productieproces van haar klanten door het verzorgen van een compleet pakket aan spare-parts. Include Industries zal de oprichters, die aan het roer blijven van VarroTec, bijstaan bij internationale groei in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië, het aantrekken van meer talent en automatiseren van de belangrijkste interne processen.

‘De ervaring van de oprichters van Include Industries met het schalen van high-tech bedrijven op basis van hoge ambities en industriële professionaliteit helpt ons op een logisch moment bij het verder uitbreiden van onze activiteiten in de wereldmarkt van duurzame glasfabricage’, aldus Ryan van Esch en Carel van der Leegte. ‘We zijn trots dat de ambitieuze ondernemers van VarroTec onze nieuwe industriële groep komen versterken. Onze gezamenlijke gedrevenheid om de hoogste klanttevredenheid te combineren met een geoliede operatie, vormt een uitstekende basis voor onze samenwerking. Tegelijkertijd zijn we ervan overtuigd dat we een bijdrage kunnen leveren aan de versnelling van hun groei met onze bedrijfsplanning- en uitvoeringsmethode’, vullen Ilko Bosman en Daan Kersten aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *