Breed pakket bij Machinefabriek Boessenkool

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Bij Machinefabriek Boessenkool is op ESEF Maakindustrie onder andere de nieuwe ontwikkelde blusdrone te zien. Hiermee is recent een test uitgevoerd op vliegveld Twente.

Tags:
De nieuwe Ibarmia is een vijfassige simultaan freesmachine. (Foto: Boessenkool)

Ook presenteert het bedrijf de mogelijkheden die de meest recent geïnvesteerde machines in hun mars hebben. Het gaat hierbij om de Ibarmia ZVH45/L1500, een vijfassige simultaan freesmachine en de Geminis G7 draaibank met freescombinatie. Daarnaast laat het bedrijf de mogelijkheden zien van de cobot lasrobot. En de nieuwste DeSpray modellen die recent zijn gelanceerd.

Machinefabriek Boessenkool is gespecialiseerd in groot formaat, extreem nauwkeurig en kleine oplages. Producten, systemen en complete machines. Alle bewerkingen in eigen fabriek al dan niet met ontwikkelen en ontwerpen. Wij testen, reviseren en construeren sinds 1902. Vakspecialisten zonder kapsones, een state-of-the-art machinepark en altijd up-to-date certificeringen.

Klantvraag

De Ibarmia is een vijfassige simultaan en zeer gewild om de capaciteit, flexibiliteit en de compacte ruimte op de werkvloer. ‘Door de klantvraag en de uiteenlopende opdrachten, willen we altijd up-to-date zijn om iedere uitdaging aan te kunnen. Daarom is het een must om te blijven investeren, innoveren en ontwikkelen. Dit zijn we niet alleen aan onze klanten verplicht. We vinden het zelf ook ontzettend belangrijk om een machinefabriek te zijn waar wij diverse opdrachten van ieder formaat en in elke omvang kunnen bewerken’, aldus directeur Eelco Osse.

Stappen om te groeien

Osse vervolgt: ‘Omdat wij als machinefabriek willen blijven voldoen aan de wensen en eisen van onze klanten, moeten we verder innoveren en investeren. Daarbij willen we ons als bedrijf verder door ontwikkelen in het geautomatiseerde proces en in efficiency. Het is daarbij tevens belangrijk om kostengunstig te produceren en daarmee een goede concurrentiepositie in te nemen. Voor nu hebben we gekozen dat te doen met een investering van een half miljoen euro in een nieuwe veelzijdige vijfassige CNC-freesmachine. Daarmee zetten we weer een stap in de goede richting van verdere groei van Machinefabriek Boessenkool.’

Vrije 3D-vormen

Doordat de machine vijfassig is, kan Boessenkool straks onder andere vrije 3D-vormen realiseren. De 1.100 mm slag boven de draaitafel is een bijzondere afmeting, die zorgt voor nog meer mogelijkheden.

Drie essentiële elementen

‘De flexibiliteit van deze machine komt voort uit een combinatie van drie essentiële elementen die samen oplossingen bieden die normaal gesproken door meerdere afzonderlijke machines worden geboden’, zegt Osse. Zo is de Ibarmia ZVH45/L1500 volledig vrij te programmeren en te zwenken B-as met krachtige hoogtoerige freesspindel. Daarnaast levert deze machine het dubbele van het vermogen dat veel andere machines leveren. Dit zorgt ervoor dat moeilijk te bewerken materialen, zoals RVS en titanium eenvoudig te bewerken zijn. Verder is deze 5-asser voorzien van een draaitafel met grote capaciteit. Deze heeft een diameter van 800 mm, maar hierop kunnen onderdelen tot een diameter van 1.100 mm bewerkt worden. De draaitafel is belastbaar met een maximaal gewicht tot 1.500 kg. Tot slot noemt Eelco de zware vaste tafel. Hierdoor kan deze machine gebruikt worden als een standaard bewerkingscentrum met een werkgebied van 1.500 x 800 x 800 mm.

Het beste gereedschap

‘Door de aanwinst van deze nieuwe machine kunnen wij bij Machinefabriek Boessenkool stappen blijven maken en door ontwikkelen. Door de nieuwste technologieën toe te passen in processen, kunnen we meer qua productie en mogelijkheden. Wij zijn zeer content met deze nieuwe investering en trots dat wij onze vakmensen kunnen laten werken met een machine van deze kwaliteit. Zo kunnen ook onze leerlingen de nieuwste technologieën in onze CAD/CAM opleidingen ervaren en beschikken onze vakmensen over het beste gereedschap.’

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *