Top 10 meest gelezen artikelen van 2022

Foto van: De redactie
Geschreven door De redactie

December is traditiegetrouw de tijd van het jaar voor terugblikken en het samenstellen van lijstjes. Vraag&Aanbod zette de tien best gelezen artikelen van het afgelopen jaar op een rijtje. De staalprijzen hielden de gemoederen flink bezig.

Tags:
Hinkelbaan op straat met nummers 7, 8, 9 en 10
 1. Metaalunie heeft nieuwe cao Metaal en Techniek in beraad
  Na maanden van onderhandelingen werd een nieuwe cao afgesloten in Metaal & Techniek. De Koninklijke Metaalunie ging eerst in conclaaf met haar leden voordat zij een beslissing namen.
 2. Mogelijk faillissement voor Heesen Yachts om Russische eigenaar
  Jachtbouwer Heesen Yachts uit Oss dreigt failliet te gaan. Het bedrijf heeft een Russische eigenaar en staat daardoor op de Australische en Britse sanctielijst.
 3. Handel in Nikkel stilgelegd na prijsexplosie
  In maart bestond er angst voor een stokkende Russische staalexport door mogelijke sancties. Als gevolg steeg de nikkelprijs met 250 procent.
 4. Staalprijzen hebben de bodem bereikt
  Noviostaal gaf in september aan dat de daling van de staalprijzen over leek te zijn, omdat zij weer signalen zagen die een lichte stijging van de prijzen aanduidden.
 5. Staalbedrijf ArcelorMittal legt Oekraïense fabriek nagenoeg stil
  Staalconcern ArcelorMittal sloot in maart zijn ijzerertsmijnen bij zijn staalfabriek in Oekraïne wegens de Russische aanval op het land.
 6. Waarom dalen de staalprijzen?
  De staalprijzen in de Europese Unie vertoonden in oktober nog steeds een dalende trend. Eigenlijk was dat een vreemde ontwikkeling volgens Noviostaal, die op zoek ging naar een verklaring.
 7. Metaalbewerkingsbedrijf Esteq failliet
  In augustus ging metaalbewerkingsbedrijf Esteq uit Twello failliet. Esteq bouwde onder andere boten en allerhande metaalconstructies.
 8. Blijven de staalprijzen onder druk?
  Wederom een bericht over de staalprijzen in deze top tien, dit maal een bericht uit juni, toen de effecten van de Russische invasie in Oekraïne steeds voelbaarder werden.
 9. Koninklijke Metaalunie akkoord met nieuwe cao Metaalbewerkingsbedrijf
  Een week na het best gelezen bericht uit onze top tien volgende het akkoord van Metaalunie op de nieuwe cao.
 10. Hogere staalprijzen aanstaande?
  We sluiten de top tien met wederom een bericht over de staalprijzen, ditmaal uit juli, toen er nog hogere staalprijzen in het verschiet lagen.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *