Plaatbewerker neemt nieuwe LVD kantbank in gebruik, grote fiberlaser volgt later

Foto van: Jerom Rozendaal
Geschreven door Jerom Rozendaal

Metaalbedrijf Laserdeal uit Arkel heeft geïnvesteerd in een nieuwe LVD kantbank. Daarnaast kocht het twee andere tweedehands kantbanken en een LVD fiberlaser. De fiberlaser wordt eind dit jaar in gebruik genomen en markeert de opsplitsing van de staal en de RVS-afdeling.

Foto: Laserdeal

Eerder dit jaar werd er een LVD ToolCell kantbank binnengereden in de werkplaats van plaatbewerker Laserdeal uit Arkel. De kantbank is uitgerust met een automatische gereedschapswissel. Dat moet zorgen voor meer efficiëntie, flexibiliteit en precisie in de de productie. ‘Het is ook een uitbreiding op capaciteit’, vertelt Koen van Dun, commercieel verantwoordelijke van Laserdeal. ‘We hebben te weinig machines voor het werk dat binnenkomt.’

Fiberlaser

Naast de nieuwe LVD kantbank kocht het metaalbedrijf uit een faillissement ook twee LVD kantbanken en een fiberlaser van hetzelfde merk op. Het gaat om een fiberlaser die platen van 4 bij 2 meter kan behandelen. De bestaande fiberlaser had een werkbereik van 3 op 1,5 meter. De grote fiberlaser is inmiddels in ontvangst genomen, maar wordt voorlopig opgeslagen in het magazijn. ‘De bedoelding is dat deze tegen het einde van het jaar op de RVS-afdeling komt te staan.’ Van Dun geeft aan dat er bewust voor gekozen is om grotere machines op de RVS-afdeling te plaatsen. Op de kantbanken van de RVS-afdeling kunnen al platen van 4×2 meter behandeld worden ‘Wij merken dat klanten van staaldelen makkelijker lassen dan klanten met RVS-onderdelen. Met grotere machines kan laswerk makkelijker vermeden worden.’

RVS-afdeling

Laserdealis enkele jaren geleden gestart om de RVS-afdeling en de staalafdeling te scheiden. De staal-afdeling wordt in stapjes ondergebracht in het nieuwe magazijn dat het metaalbedrijf in 2021 van de buurman kocht. De RVS-afdeling is voorzien in de oorspronkelijke werkplaats. ‘Met de installatie van de grote fiberlaser aan het einde van dit jaar zijn de twee afdelingen helemaal gescheiden’, aldus Van Dun die hierdoor meer werk uit het RVS-segment hoopt te krijgen.   

Laserdeal komt uit de schoot van Van Dijk Inpijn (VDI) uit Arkel. Dat metaalbedrijf had haar activiteiten opgesplitst in de bedrijven VDI Engineering, VDI Verspaning en VDI Plaatbewerking. ‘De investeringen die nodig waren op de plaatwerkafdeling, waren te hoog om alleen werk voor Van Dijk Inpijn te verrichten. Daarom hebben we Laserdeal opgezet en zijn we gaan zoeken naar plaatwerk bij anderen klanten’, zegt hij.

Veel van de nieuwe klanten vond Laserdeal onder de machinebouwers, traditioneel de afzetmarkt van Van Dijk Inpijn. ‘Door onze lange ervaring voelen we ons zeer goed thuis in deze markt’, verklaart Van Dun. Sinds de opsplitsing en naamsverandering in 2019 is het volume van Laserdeal meer dan verdubbeld. ‘We doen nog steeds al het plaatwerk voor Van Dijk Inpijn, maar hebben er dus veel andere klanten bijgekregen’, besluit de commercieel directeur.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *