zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Blog Rolf Elling: 'Kom op de bank'


Deventer, 6 januari 2020
Auteur:
Rolf Elling
En dan is het 2020. Een nieuw jaar met nieuwe kansen. Maar zijn deze kansen er wel voor de Nederlandse maakindustrie? Zeker gezien de problematiek rondom technisch goed geschoold personeel, lijkt het wat dit betreft wel eens lastig te kunnen worden. Toch verwacht ik dat goed en vooral scherp ondernemerschap voor een prima jaar gaan zorgen. De economie draait wel door en de maakindustrie, naar verwachting, ook.

De enorme plussen zijn er uit, maar dit betekent ook dat de maakindustrie en de ondernemers weer wat rust in het bedrijf krijgen. Orders kunnen nu strak worden ingepland en conform de afspraken worden uitgeleverd. Als halffabricaat of als eindproduct, dat maakt in feite niet uit.

Wat ik wel zie en hoor van ondernemers is dat ze op zoek zijn naar verbreding van de te bedienen markten. En dat is natuurlijk een prima keuze. Het moet wel passen binnen het huidige productfolio. Zeker kijkend naar het machinepark. Om in het wilde weg maar naar nieuwe markten te gaan zoeken, lijkt op voorhand al te gaan mislukken. Het moeten markten zijn die aanpalend zijn aan de capaciteit en mogelijkheden van het machinepark. Dat is mijn inziens een eerste vereiste, nee sterker nog, een absolute must.

En als je dan de marktsegmenten wilt uitbreiden, is een bezoek in maart aanstaande aan bijvoorbeeld de ESEF Maakindustrie geen slecht idee. Want samen met Technishow presenteert de Nederlandse maakindustrie zich vier dagen lang in jaarbeurs Utrecht. Veel nieuwe ontwikkelingen die er in de diverse markten spelen, worden daar belicht. Ik zou zeggen reserveer in de agenda en laat je inspireren. Wilt u in gesprek met Vraag en Aanbod? Kom dan maar bij ons op de bank (wordt vervolgd).


Rolf Elling, hoofdredacteur

Reageren?
E-mail: rolfelling@vraagenaanbod.nl
Twitter: @VenA_Rolf
Facebook: www.facebook.com/vraagenaanbod

 

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts