BMO introduceert Infinity Platform en OptiVice op Technishow

De OptiVice en het Infinity Platform van BMO verbeteren niet alleen de huidige processen in de verspaning, maar geven ook een blik in de ultieme autonome verspanende fabriek van de toekomst. Na de Duitse marktlancering op de EMO, beleven Infinity en OptiVice op de Technishow hun Nederlandse introductie – twee cruciale bouwstenen voor alle bedrijven die streven naar hun eigen autonome fabriek.

Tags:

Op de Technishow presenteert BMO het Infinity Platform live in werking aan de Nederlandse markt. De volgende generatie CNC-fabrieksautomatisering die bedrijven voorziet van ‘bouwstenen’ om stap voor stap aan hun fabriek en proces te bouwen. Het hart van het Infinity Platform bestaat uit een gestandaardiseerde robotmodule met de Yaskawa-robot en een dynamisch opslagsysteem. Zo kan een bedrijf met een relatief kleine investering al aan de slag.

De modulaire opzet biedt flexibiliteit en schaalbaarheid, omdat het platform kan meegroeien met de toekomstige behoeften van het bedrijf. Behoeften die vandaag vaak nog niet bekend zijn. CEO van BMO Frank Biemans: ‘De autonome fabriek is een geleidelijk proces. Daarom is het essentieel dat de investeringen van vandaag nog steeds relevant zijn in de autonome fabriek van morgen. Het Infinity Platform is ontworpen om modulair met de veranderende behoeften van de klant mee te bewegen. Daarom bieden we ook update- en upgradegarantie op het Infinity-platform, waardoor het systeem in de toekomst probleemloos geïntegreerd kan worden met andere systemen binnen de autonome fabriek.’

Insteltijd-nul

De factor die de verspaner het meest in zijn flexibiliteit beperkt, volgens Biemans, is insteltijd. Daarom kwam BMO op de Technishow van 2012 met de zelfinstellende servogrijper. Deze innovatie, waar BMO bekend mee is geworden brengt de insteltijd van de robot terug naar nul. Vanuit procesmatig perspectief een andere manier van denken. Multibatch automatisering wordt mogelijk, omdat insteltijd geen effect meer heeft op de kostprijs. Dit opent de deur naar de mogelijkheid om kostenefficiënt kleine series en enkelstuksproductie in high-mix te realiseren. Het Infinity-platform biedt hiervoor ook voldoende opslagruimte, waardoor ook grotere series in high-mix gemaakt kunnen worden. ‘In plaats van 250 stuks in één run maakt de moderne verspaner er met Infinity elke week automatisch 5. Zo verlagen we de piekbelasting die grote series op de machine uitoefenen. De doorlooptijd wordt korter en de klanten worden zo sneller geholpen’, legt Biemans uit.

OptiVice

Als het aan BMO ligt gaat insteltijd-nul in de fabriek van de toekomst overal gelden. Dus niet alleen de robotgrijper, maar ook de machineklem stelt zichzelf in op het te bewerken product. Op de Technishow is de zelfinstellende machineklem, de OptiVice, live te zien.  Biemans legt uit hoe de OptiVice de flexibiliteit verhoogt: ‘Door de insteltijd tot nul te reduceren, kunnen bedrijven kleine series en zelfs enkelstuks in de onbemande uren in high-mix automatiseren. Het minimaliseert het wisselen van klemmen en bekken en vermindert de kans op foutieve instellingen. De schaarse vakman hoeft geen overzicht meer te houden welke klemmen allemaal zijn ingesteld. Zo krijgen schaarse vakmensen meer ruimte in hun dag en in hun hoofd.’

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *