Een tweede leven voor machines: gebruikte machines verkopen met Surplex

Foto van: De redactie
Geschreven door De redactie

De markt voor gebruikte machines wordt steeds belangrijker met het oog op de wereldwijde uitdagingen, omdat deze markt duurzaamheid combineert met economische efficiëntie. Met Surplex hebben bedrijven in Nederland een ervaren partner aan hun zijde voor de aan- en verkoop van gebruikte machines.

Tags:
Foto: Surplex

In tijden waarin economische efficiëntie en milieubewustzijn een steeds grotere rol spelen, wordt de markt voor gebruikte machines steeds aantrekkelijker. In het licht van wereldwijde uitdagingen – van knelpunten in de toelevering en inflatie tot strenge milieuregels – presenteren gebruikte machines zich als een waardevol en duurzaam alternatief. En bedrijven in een breed scala aan industrieën erkennen het potentieel. Gebruikte machines bieden niet alleen directe beschikbaarheid en financiële voordelen ten opzichte van nieuwe machines, maar dragen ook bij aan een grondstofbesparende economie.

Surplex: Vereenvoudigde handel in de markt voor gebruikte machines

De toegang tot en het navigeren door deze markt kan echter een uitdaging zijn, vooral voor nieuwe klanten. Er zijn talloze hordes te nemen, van het taxeren van de machines tot het succesvol afronden van het koop- of verkoopproces. Surplex, als een van de toonaangevende industriële veilinghuizen in Europa, biedt een uitgebreid pakket aan diensten om het hele proces voor zowel de koper als de verkoper te vereenvoudigen.

Surplex voert een eerste beoordeling uit van de machines, waarna de verkoper beslist hoe hij verder gaat. Surplex kan ook de volledige inventaris van een te sluiten fabriek kopen. Dit aanbod biedt verkopers een snelle manier om liquiditeit te genereren uit machines en inventaris die niet langer nodig zijn. Als alternatief kan Surplex de verkoop en daarbij de doelgerichte marketing overnemen en gebruik maken van haar wereldwijde netwerk. Het veilingplatform Surplex.com is bijvoorbeeld beschikbaar in 18 talen. Dit geeft kopers toegang tot een breed portfolio van industriële goederen en verkopers optimale dekking voor hun machines. Van het eerste advies tot het oplossen van complexe logistieke uitdagingen zoals demontage, transport en douaneformaliteiten, Surplex zal haar klanten ondersteunen met een allround ontzorgingspakket. Dit houdt de organisatorische inspanning voor beide partijen zo laag mogelijk.

Sinds de oprichting in 1999 heeft Surplex zich gespecialiseerd in online veilingen van gebruikte machines – met name voor de metaal- en houtverwerking, maar ook voor de bouwsector en vele andere sectoren. De focus op digitale veilingen heeft het mogelijk gemaakt om geografische en sectorspecifieke beperkingen te overwinnen en zo toegang te krijgen tot een breder aanbod aan machines en kopers wereldwijd. De combinatie van online expertise met de service van de traditionele machinehandel heeft Surplex geholpen zich te vestigen op de Europese markt voor industriële veilingen.

Een sterk team voor Nederland

In Nederland, een belangrijke markt voor gebruikte machines, heeft Surplex haar aanwezigheid en expertise gestaag uitgebreid. Martijn van Schie, Country Manager van Surplex in Nederland, geeft commentaar op de marktomstandigheden: ‘De Nederlandse markt voor gebruikte machines wordt gekenmerkt door een hoge roulatie snelheid en hoge eisen. Het is onze taak om aan deze eisen te voldoen met een ervaren team en doordachte oplossingen. Intensive samenwerking met onze klanten is de sleutel tot succes.’

Het Nederlandse team van Surplex, onder leiding van Martijn van Schie, is een ervaren team met eerlijke en open communicatie en efficiënte processen, waardoor het aan- en verkoopproces zo eenvoudig mogelijk is. Ben Heikoop, die onlangs is toegetreden als Acquisitions Manager, speelt een belangrijke rol bij het uitbreiden van het klantenbestand en het optimaliseren van het verkoopproces. Hij is gediplomeerd elektricien en energie-ingenieur en heeft uitgebreide ervaring in technische en verkoopfuncties. Als projectmanager beheert Patrick van Goor zelfs de complete fabrieksverkoop – van de ontvangst tot de oplevering van de veegschone hal. Angelique Molenberg biedt ondersteuning als verkoopassistent, terwijl Olena Tverdokhlibova zorgt voor een soepele logistieke afhandeling.

Van Schie formuleert de doelstellingen voor Surplex in Nederland voor de komende jaren als volgt: ‘Met onze gerichte teamversterkingen en voortdurende focus op de behoeften van onze klanten willen we de Nederlandse gebruikte machine sector nog efficiënter en klantgerichter maken. En iedereen die nu een gebruikte machine of zijn hele bedrijf wil verkopen, vindt in Ben Heikoop het juiste aanspreekpunt.’

Tags: