Reorganisatie bij buizenbedrijf Tubes van Tata Steel

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Tata Steel heeft besloten tot een reorganisatie van haar bedrijfsonderdeel Tubes, om naar eigen zeggen de winstgevendheid te verbeteren. De strategische aanpassingen richten zich op de productie van precisiebuizen en zullen zorgen voor een verlies van ongeveer 120 banen.

Foto: Tata Steel Nederland

Om de overcapaciteit bij de productie van precisiebuizen terug te brengen, worden drie productielijnen en twee zaagmachines uit bedrijf genomen. Op deze installaties worden hoogwaardige precisiebuizen geproduceerd voor onder andere de automotive markt. 

‘Door de aanhoudende zwakte en concurrentie op de markt voor precisiebuizen zijn we genoodzaakt maatregelen te nemen. We streven ernaar om weer winstgevend te worden en onze klanten hoogwaardige buizen te kunnen blijven leveren’, aldus Jacob Gerkema, Managing Director Tubes. ‘Helaas moeten we afscheid nemen van collega’s op verschillende locaties. We zullen er alles aan doen om het aantal gedwongen ontslagen te beperken en onze medewerkers te helpen ander werk te vinden, binnen of buiten het bedrijf.’

De adviesaanvraag voor de voorgenomen maatregelen is ingediend bij de ondernemingsraad en de vakbonden zijn ingelicht. De reorganisatie bij Tubes staat los van de aangekondigde reorganisatie in IJmuiden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *