Potentie van de Zuid-Hollandse industrie op de kaart zetten

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Nieuwe technologie voor de maakindustrie is het centrale thema van het Zuid Hollands Industrie Event (ZIE), dat Hi Delta en Mikrocentrum op 4 april 2024 in de Van Nelle Fabriek te Rotterdam organiseren.

Tags:

‘Nederland weet nog onvoldoende welke capaciteiten, mogelijkheden en innovatiekracht de 6.000 bedrijven uit de Zuid-Hollandse maakindustrie in huis hebben. Met ZIE 2024 brengen we daar verandering in,’ aldus Martin van Gogh, directeur van Hi Delta.

Dat de Zuid-Hollandse maakindustrie klaar staat om een cruciale rol te spelen in de energietransitie, digitalisering en circulaire economie, is duidelijk terug te zien op ZIE 2024. Zo zijn technologische thema’s en ontwikkelingen rondom hightech machine equipment & manufacturing, materialen, waterstof, quantum, robotica, artificial intelligence, data, cybersecurity en laser satcom goed vertegenwoordigd. Bezoekers maken onder andere kennis met ruim honderd hightech- en maakbedrijven, toeleveranciers, kennis- en onderwijsinstellingen en overheden op de expo en horen de laatste ontwikkelingen tijdens het uitgebreide congresprogramma.

Lancering Zuid-Hollands Cyberweerbaarheidscentrum

ZIE 2024 heeft deze editie ook een primeur: de lancering van het Cyberweerbaarheidscentrum Maakindustrie Zuid-Holland. Dit centrum wordt de centrale plek voor kennis en ervaring met cybersecurity in de gehele keten en is gericht op het vergroten van de cyberweerbaarheid door bedrijven te helpen met IT en OT veiligheid. Het Cyberweerbaarheidscentrum Maakindustrie Zuid-Holland is een initiatief van Boers & Co., Hittech, Batenburg Techniek, Lely, Koninklijke Metaalunie, FME, InnovationQuarter, Hi Delta en Security Delta (HSD). Tijdens de lancering op het hoofdpodium om 15.00 uur delen de cybersecurityspecialisten van Hudson Cybertec, Batenburg en Security Delta HSD waarom dit initiatief is opgezet.

De Gedeputeerde van de Provincie Zuid-Holland licht daarna toe wat het belang is voor de Zuid-Hollandse maakindustrie. Meindert Stolk, gedeputeerde Economie en Innovatie: ‘Cybercrime is helaas aan de orde van de dag. Door te zorgen voor bewustwording van kansen en bedreigingen op digitaal gebied, kunnen ondernemers zich beter weren tegen bijvoorbeeld cyberaanvallen. Om de Zuid-Hollandse maakbedrijven hierbij te helpen, lanceren wij tijdens ZIE 2024 het Cyberweerbaarheidscentrum Maakindustrie. Zij gaan straks ruim zesduizend bedrijven helpen om de digitale veiligheid te vergroten.’

Young Hi Delta Arena

Een nieuw element op ZIE dit jaar is de toevoeging van de Young Hi Delta Arena. Hier krijgen jonge talenten, studenten en young professionals, de ruimte om hun projecten, ideeën en uitdagingen te pitchen en te bespreken met het publiek. In de arena zijn onder andere Young KIVI, Scale, FME, de Leidse Instrumentenmakers School (LIS), YoungSpaceNed, het Forze Hydro-Electric Racing Team en DIF Challenges van Gemeente Zoetermeer goed vertegenwoordigd. 

Kennisprogramma

Op het hoofdpodium belichten diverse sprekers hun visie op de groei van innovatie en technologie in Zuid-Holland en de impact hiervan. De keynote op het hoofdpodium wordt verzorgd door Nils van Nood, directeur GustoMSC, die vertelt over het belang van de toeleveranciers in de keten van de maakindustrie. Ook H2L Robotics vertegenwoordigt het hoofdpodium met een presentatie, verzorgd door Erik de Jong. Zijn presentatie om 13:30 uur gaat dieper in op de kansen met robotica voor de agri en -tuinbouw sector.

Expertsessies

Aanvullend op de presentaties op het hoofdpodium, biedt ZIE ook expertsessies. Hier delen afgevaardigden van diverse technologische bedrijven hun visie op het thema: Nieuwe technologie voor de maakindustrie. Wouter van der Horst van VDL TBP Electronics vertelt in zijn presentatie meer over het nut van Early supplier involvement. Jos Buschgens van Denta Engineering belicht in zijn presentatie ‘Samen ontwikkelen verbindt’ een case, waarbij Denta samen met Karhof een revolutionaire verbindingstechniek voor lichtgewicht sandwichpanelen heeft ontwikkeld.

Gratis te bezoeken

ZIE 2024 is op 4 april gratis te bezoeken in de Van Nelle Fabriek te Rotterdam. Bezoekers kunnen zowel vooraf via de website als ter plaatse hun bezoek registreren. Meer informatie over de deelnemende bedrijven en het programma is te vinden op www.zie-event.nl.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *