zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Stakingen na vertrek directievoorzitter Tata Steel


IJmuiden, 18 mei 2020
Tata Steel Europa (TSE) kondigt aan dat Theo Henrar zal terugtreden als voorzitter van de directie van Tata Steel Nederland B.V. (TSN) per 31 mei 2020. De terugtreding zou in onderling overleg tot stand zijn gekomen.

Theo Henrar trad 33 jaar geleden in dienst bij het bedrijf, toen nog onder de naam Hoogovens. Hij is sinds 2008 directievoorzitter van de Nederlandse tak van Tata Steel. Hij blijft tot het einde van het jaar verbonden aan het bedrijf als adviseur. Ook treedt Henrar per 31 mei terug als Verkoopdirecteur. 

Vakbond FNV meldt dat na de aankondiging van het vertrek het personeel van Tata Steel IJmuiden het werk kort heeft neergelegd. FVN heeft verder voor vanmogen 19 mei een drive-in toeterprotest aangekondigd bij het directiekantoor van Tata Steel.

 

Vakbonden onthutst

Vakbonden CNV Vakmensen en FNV zijn verbaasd over het nieuws van het 'ontslag' zoals zij het noemen.
Roel Berghuis, bestuurder FNV Metaal: ‘Als iemand zich hard maakte voor de belangen van Tata Steel Nederland, dan was het Henrar wel. Onbegrijpelijk dat ze hem de laan uit sturen.' Volgens de bond betekent het ontslag tegelijk het verlies van een groot aantal banen. ‘De eigenaren van Tata Steel in India willen heel graag IJmuiden inkrimpen, maar Henrar wist ze keer op keer te overtuigen van het grote belang van de vestiging voor Tata Steel en Nederland,' aldus Berghuis.


Overleg over de toekomst van Tata Steel IJmuiden wordt volgens Peter Boëseken, bestuurder bij CNV Vakmensen, onmiskenbaar moeilijker, nóg moeilijker dan voorheen. 'Henrar was een man met het hart op de juiste plek. Hij had altijd oog voor de werknemers in IJmuiden en andere Nederlandse vestigingen. Strikt als het zo moest zijn, maar wel altijd ruimte voor de menselijke maat.' 

 

'Dit is een foute beslissing op het verkeerde moment', zo concludeert de CNV Vakmensen-bestuurder. 'Net als de ondernemingsraad ben ik van mening dat er andere vuiltjes in de onderneming moeten worden weggepoetst om het bedrijf financieel weer gezond te laten zijn. Uitgerekend de man die je daar op wees, wijs je nu de deur. Dat zal je door de mensen in IJmuiden niet in dank worden afgenomen.'

FNV vreest dat India het reorganisatieplan nu gaat doordrukken, ten koste van de werknemers in IJmuiden. Verder maakt de bond zich ook zorgen over de continuïteit van het bedrijf en de vergroening waar Tata Steel mee bezig is.

Het is nog niet duidelijk wie de opvolger wordt. Tata Steel streeft ernaar in de komende weken een opvolger te kunnen aankondigen.

 
     
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts