zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Winnaars NRK Awards Duurzame Producten 2018 bekend


Utrecht, 8 maart 2018
Tijdens de Avond van de Maakindustrie op 7 maart zijn de winnaars van de NRK Awards (Nederlandse Rubber en Kunstofindustrie) voor Duurzame Producten bekend gemaakt. De awards werden toegekend in drie verschillende marktsegmenten.

De Eco-flowerbag van Kras Recycling in Volendam won in de categorie Consumentenproduct. De verpakking laat bloemen ongeschonden vervoerd worden en is gemaakt van recyclaat uit de eigen horti-sector. De flowerbag is bedoeld ter vervanging van bestaande verpakkingen en kan herbruikt worden.

  

Bouw&Infrastructuur

In de categorie Bouw&Infrastructuur ging Lankhorst Engineered Products uit Sneek naar huis met een award voor hun KLP® RapidRetain walbeschoeiingssysteem. Net als de Eco-flowerbag wordt dit systeem gemaakt van recyclaat. RapidRetain zorgt voor minder onderhoud en bespaart op de inzet van houten of metalen beschoeiingen.

  

Business to Business

De Business to Business award tot slot werd gewonnen door Cumapol polyester uit Emmen. Zij kregen de award voor hun gerecyclede rPET tapijttegel die bestaat uit mono-materiaal. Dankzij DSM-Niaga technologie en de juiste lijmen worden alle tapijtlagen gezamenlijk gerecycled en gebruikt voor een nieuwe tapijttegel. Momenteel is de tegel enkel beschikbaar in de USA, maar de verwachting is dat hij ook beschikbaar wordt in Europa.

 

De jury vraagt nog wel aandacht voor het feit dat de tegel 100 procent recyclebaar is, maar er nog geen inzamel- en recyclingssysteem aanwezig is. Er is dus nog werk aan de winkel voor Cumapol.

Winnaars NRK Awards Duurzame Producten 2018 bekend'
Van links naar rechts: Jur Zandbergen (NRK), Niels Hoffard (Niaga), Elsa Wanders (Cumapol), Theo Stijnen (Jury) en Annette Augustijn (Jury).
1/1
 
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts