VADO breidt positie in machinebouw voor de voedingsmiddelenindustrie verder uit

Investeringsmaatschappij VADO Beheer neemt Orangeworks uit Oss over. Orangeworks ontwikkelt en produceert hoogwaardige procesinstallaties en productie-equipment voor tal van gerenommeerde FMCG-producenten wereldwijd. VADO breidt zo haar positie in machinebouw voor de voedingsmiddelenindustrie verder uit.

Ondertekening overeenkomst VADO Beheer en Orangeworks door (v.l.n.r.) Koen Verstegen, Mirjam van Dijk en Aart Fortanier. Zittend: Jan de Wringer.
Ondertekening overeenkomst door (v.l.n.r.) Koen Verstegen, Mirjam van Dijk en Aart Fortanier. Zittend: Jan de Wringer.

Orangeworks is in 1970 opgericht (voorheen Staalwerk Mill) en de afgelopen decennia uitgegroeid tot een hoogwaardige leverancier van procestechnologie en industriële automatisering voor marktleiders in de chocolade- zoetwaren industrie. In 2020 is Tanis Food Tec overgenomen. Orangeworks en Tanis Food Tec hebben een sterke internationale positie opgebouwd in deze markt als partner voor zoet- en suikerwaren, chocolade & cacao en de bakkerij-industrie. Orangeworks verwacht in 2022 een omzet te behalen van ruim veertig miljoen euro. Koen Verstegen, CEO Orangeworks, en Mirjam van Dijk, CCO Orangeworks en Managing Director van Tanis Food Tec, worden beiden mede-aandeelhouder en vormen samen de nieuwe directie.

VADO is een langetermijninvesteerder en richt zich op veelbelovende bedrijven in de maakindustrie en heeft deelnemingen die actief zijn in onder andere hightech & semicon, food & pharma, automotive & (intra)logistics en op het gebied van energie & energietransitie. Gezamenlijk beschikken deze VADO-bedrijven over een breed scala aan competenties om opdrachtgevers op een hoog niveau integraal te kunnen ondersteunen. Orangeworks is een belangrijke uitbreiding in het segment van de voedingsmiddelen-industrie waarin VADO met onder andere Verhoeven Family of Companies, ook gevestigd in Oss, al actief is.

Koen Verstegen, CEO van Orangeworks, is enthousiast over deze nieuwe fase voor Orangeworks. ‘We hebben ons de afgelopen jaren sterk ontwikkeld op het gebied van geïntegreerde proceslijnen voor het bewerken en bereiden van zoet & suikerwaren en vloeistoffen in de voedingsmiddelen-industrie. Op basis van onze proceskennis, engineering- en productiekwaliteiten kunnen wij totaaloplossingen bieden vanaf het allereerste ontwerp tot de bouw, installatie en onderhoud van installaties. Onder de vleugels van VADO kunnen we ons portfolio van activiteiten verder ontwikkelen en internationaal verder groeien.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *