Organisatie kijkt tevreden terug op TechniShow en ESEF Maakindustrie

De organisatie van TechniShow en ESEF Maakindustrie 2022 is tevreden over de afgelopen zomeredities van de beurzen. TechniShow telde 16.700 bezoekers en ESEF Maakindustrie 11.300 bezoekers. 46 procent van de bezoekers gaf aan eind- of medebeslisser te zijn bij aankopen door het bedrijf waar ze werkzaam zijn. Dat bleek ook uit reacties van exposanten die al in de eerste dagen daadwerkelijk verkopen hebben gedaan. Opvallend vond de organisatie de internationale belangstelling voor beide vakbeurzen. De bezoekers kwamen uit 48 andere landen wereldwijd.

Vanwege corona heeft het ruim vier jaar geduurd voordat dit platform voor de maakindustrie weer haar deuren opende. ‘De kracht van de combinatie van Technishow en ESEF Maakindustrie is dat het ‘make’ en ‘buy’ onder één dak brengt. Ruim 200 exposanten op TechniShow en 160 exposanten op ESEF Maakindustrie lieten zien hoe de maakindustrie in die jaren verder is geïnnoveerd’, laat Jaarbeurs Utrecht weten.

FPT-VIMAG, eigenaar van TechniShow kijkt met tevredenheid terug op de positieve sfeer. André Gaalman, voorzitter FPT-VIMAG: ‘TechniShow 2022 was een fijn weerzien van exposanten die de nieuwste maaktechnologie konden tonen aan geïnteresseerde bezoekers. Eindelijk!’

Groeiend belang maakindustrie
TechniShow en ESEF Maakindustrie 2022 werden geopend door Peter Wennink (CEO ASML), Theo Henrar (voorzitter FME), André Gaalman (voorzitter FPT-VIMAG) en Jeroen van Hooff (CEO Koninklijke Jaarbeurs Utrecht). Daarbij werd ingegaan op het groeiend economisch belang van de maakindustrie. De maakindustrie draagt jaarlijks voor 18 procent bij aan de Nederlandse economie en toont de afgelopen jaren een groei met dubbele cijfers. In economisch belang is de sector nu vergelijkbaar met de chemie en de food industrie.

Voorjaar 2024
TechniShow en ESEF Maakindustrie vormen samen het grootste platform in de Benelux op het gebied van industriële productietechnologie, verwerking en bewerking van metalen, kunststoffen, toebehoren en hulpmiddelen. Dit is het podium waar bedrijfsleven, onderzoek, onderwijs en overheid elkaar treffen, voor demonstraties, innovaties en netwerkmomenten. De volgende edities vinden plaats in het voorjaar van 2024 wederom in de Koninklijke Jaarbeurs te Utrecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (1)

  1. Dag Redactie,

    Ze maken er dan geen melding van dat de Technishow in 2018 meer dan 42000 bezoekers had.
    Het was niet verstandig deze beurs in de zomervakantie te houden. Daarom kon ik zelf ook niet bezoeken. Te hopen valt dat de bezoekersaantallen in 2024 hersteld en de standhouders weer terugkeren.

    Groeten Luuk Ebbers