Okuma kondigt energie-efficiënte Green-Smart Machines aan

Milieuvriendelijke productie, minder energieverbruik en het gebruik van hernieuwbare energiebronnen zijn eisen die steeds meer bedrijven willen en moeten realiseren. Okuma, een bekende fabrikant van CNC-bewerkingsmachines, zet zich al lang in voor milieuvriendelijke, energiebesparende oplossingen. Het bedrijf is van plan zijn klanten in de nabije toekomst Green-Smart Machines aan te bieden om hen te helpen het operationele energieverbruik aanzienlijk te verminderen zonder dat dit ten koste gaat van de productiviteit.

Tags:

Met het label Green-Smart Machines markeert Okuma haar machines die aantoonbaar aanzienlijk minder energie verbruiken met behoud van optimale precisie en efficiëntie in de productie. Okuma doet dit met behulp van zelfontwikkelde intelligente technologieën:

  • Het beproefde Thermo-Friendly Concept compenseert temperatuurschommelingen en levert uitzonderlijke maatvastheid bij continu langdurig gebruik. Hierdoor hoeven de machines niet te worden opgewarmd, wat energie en geld bespaart.
  • De ECO Suite plus biedt extra autonome energiebesparende mogelijkheden. Deze omvatten het regelen van inefficiënte pomprotatie, het bewaken van de continue werking van gedecentraliseerde apparatuur en het registreren van CO2-emissies.
  • Spindelkoelsystemen zijn ook geoptimaliseerd dankzij innovatieve besturingstechnologie, die zorgt voor een zelfvoorzienend evenwicht tussen nauwkeurigheidsstabiliteit en energieminimalisatie, waardoor het energieverbruik met maar liefst 68% daalt.

CO2-neutrale productie

Okuma bevordert decarbonisatie in de eigen productie sterk door meer automatisering en procesoptimalisatie. De fabrikant van werktuigmachines maakt ook steeds meer gebruik van hernieuwbare, koolstofvrije energiebronnen in een poging om fossiele brandstoffen zo snel mogelijk uit te bannen. Daardoor werd de belangrijke doelstelling van klimaatneutraliteit in de drie belangrijkste Japanse productievestigingen eerder bereikt. Sinds oktober 2022 wordt daar uitsluitend groene stroom gebruikt. Uiteindelijk zullen deze slimme fabrieken ook de Green-Smart Machines koolstofneutraal produceren.

Meer efficiëntie en klimaatbescherming

‘Het is onze missie om samen met onze klanten oplossingen te vinden voor de sociale, ecologische en economische uitdagingen van de maakindustrie’, zegt Norbert Teeuwen, managing director van Okuma Europe. ‘Door onze ‘Green-Smart Machines’ te gebruiken, leveren onze klanten een beslissende bijdrage aan de bescherming van het klimaat en genieten ze van de grootste output en precisie in hun werk.’ Daarom werkt Okuma al hard om de Green-Smart Machines nog verder te verbeteren. Het doel is om een zelfvoorzienend evenwicht te ontwikkelen tussen nauwkeurigheidsstabiliteit en energieminimalisatie onder alle bedrijfsomstandigheden om decarbonisatie verder te bevorderen. De etikettering van de Green-Smart Machines begint in april 2023. Details over het beschikbare productaanbod zullen in de toekomst te vinden zijn op www.okuma.eu.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *