zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Faillissementen tijdens de coronacrisis (week 5)


Den Haag, 30 april 2020
Het Centraal Bureau voor de Statistiek houdt iedere week tijdens de coronacrisis het aantal failliet verklaarde bedrijven bij. In week 17 (20 tot en met 24 april) waren dit er 112.

Dat zijn er volgens het CBS 47 meer meer dan in week 16 (13 tot en met 17 april). In week 17 zijn ook 14 eenmanszaken failliet verklaard, 9 meer dan een week eerder.

In de eerste 17 weken van 2020 zijn er 1262 bedrijven en instellingen failliet verklaard. Dat zijn er 11 meer dan in dezelfde periode van 2019.

Meeste faillissementen in de detailhandel

In de meeste onderscheiden branches is het aantal faillissementen toegenomen. De detailhandel had van alle branches met 13 de meeste faillissementen. Eerder dit jaar zijn er alleen in week 7 meer faillissementen (19) waargenomen in deze branche. Gemiddeld zijn er in 2020 tot nu toe 8 detailhandelszaken per week failliet verklaard. De stijging in de industrie valt meer op. In deze branche gingen 12 bedrijven failliet. Dat is meer dan de 5 industriële bedrijven die gemiddeld per week tot en met week 17 failliet zijn verklaard. Tot slot, in de bouwnijverheid zijn de meeste eenmanszaken failliet verklaard, namelijk 5. Ook in de voorgaande weken van 2020 was de bouwnijverheid vaak de sector met de meeste failliet verklaarde eenmanszaken.
Faillissementen tijdens de coronacrisis (week 5)'
Het Centraal Bureau voor de Statistiek houdt iedere week tijdens de coronacrisis het aantal failliet verklaarde bedrijven bij. (Foto: CBS)
1/1
 
 
     
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts