zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

MKB-Nederland: 'Benut bestaande regelingen'


Den Haag, 17 maart 2020
Voorzitter Jacco Vonhof van MKB-Nederland sprak bij Goedemorgen Nederland van WNL over de coronamaatregelen van het kabinet. 'Het kabinet zet de goede stappen voor ondernemers', zei hij.

Wel pleitte hij voor een soepele uitvoering van alle steunmaatregelen van de overheid met bijvoorbeeld controles acteraf in plaats van vooraf.

Voor MKB-Nederland is het belangrijk dat zo veel mogelijk bestaande regelingen worden benut. 'Nieuwe regelingen maken kost onnodig tijd. Uniformiteit, snelheid zijn nu van het grootste belang nu het zo hard gaat. Nederland staat er goed voor met de rijksbegroting en gelukkig hebben we - zoals minister Hoekstra ook al zei - diepe zakken door de goed draaiende economie om permanente schade te voorkomen.'

 

Vonhof deed in de uitzending verder een beroep op ondernemers om elkaar te helpen. 'Grote bedrijven kunnen soms sneller betalen of toeleveranciers ondersteunen. Dat gebeurt ook en je ziet de mooiste dingen gebeuren nu. Het is echt schouder aan schouder,' aldus Vonhof.

 

Het kabinet heeft de afgelopen dagen al goede maatregelen genomen zoals de werktijdverkorting en uitstel van betalingen aan de fiscus. Vonhof gaf hiervoor een pluim aan de staatssecretaris die in overleg met banken er bijvoorbeeld voor heeft gezorgd dat de regeling borgstelling kredieten voor mkb-bedrijven eerder open kan dan gepland. Hier heeft het bedrijfsleven ook om gevraagd. 'Doe dit ook voor de middelgrote ondernemingen met de GO-regeling,' aldus de mkb-voorman.

 

Een belangrijk punt is volgens Vonhof dat er ook een versoepeling komt van de bijstandsregeling voor zelfstandigen. Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de uitvoering daarvan. Het kabinet is daar ook al over in gesprek. Vonhof denkt verder nog dat gemeenten daarnaast bijvoorbeeld lokale belastingen zouden kunnen uit stellen zoals de OZB of toerismebelasting. Ook payrollers en uitzendkrachten moeten niet worden vergeten. 'Zij moeten net zo goed gebruik kunnen maken van alle regelingen die er zijn.'

 
     
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts