zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Bas Reedijk Ingenieur van het Jaar (video)


Delft, 10 maart 2020
Een unicum bij de uitreiking van de Prins Friso Ingenieursprijs. Ir. Bas Reedijk, afdelingshoofd Water bij BAM Infra, won afgelopen woensdag 4 maart op de Dag van de Ingenieur zowel de publieksprijs als de juryprijs. Het was de zesde keer dat de Prins Friso Ingenieursprijs werd uitgereikt, maar nog niet eerder ging een ingenieur er met beide hoofdprijzen vandoor.
De feestelijke uitreiking vond plaats in de Oude Bibliotheek Academy in Delft. Voor een volle zaal en in aanwezigheid van de prinsessen Beatrix en Mabel werden de drie finalisten ondervraagd over hun werk. Naast Reedijk waren ook ir. Jelte Kymmell, managing director & oprichter van Mocean Offshore, en dr. ir. Erik Duisterwinkel, uitvinder, datawetenschapper en sensorexpert bij Antea Group, in de race voor de prestigieuze onderscheiding.

Wereldwijd

Reedijk is de bedenker van de Xbloc en de Xblocplus, innovatieve dijkversterkings- en golfbrekerselementen die inmiddels wereldwijd worden toegepast. De jury prees Reedijk als een bevlogen ingenieur. Hij inspireert jonge ingenieurs en heeft niet alleen oog voor de praktische toepasbaarheid, maar ook voor de esthetiek, het klimaat en de ecologische gevolgen.

Voormalig KIVI-president Martin van Pernis is op de Dag van de Ingenieur onderscheiden met het erelidmaatschap van de vereniging. De huidige president Joanne Meyboom memoreerde het lange cv van Van Pernis en prees hem als een ingenieur die als weinig anderen betrokken is bij maatschappelijke ontwikkelingen.

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts