zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Blog Rolf Elling: 'Gewoon even doen dus'


Deventer, 25 februari 2020
Auteur:
Rolf Elling
Het belang van digitalisering wordt met de dag sterker. Kijkend naar het recente onderzoek naar digitalisering binnen de maakindustrie, blijkt dat vooral de wat kleinere bedrijven nogal achter lopen op dit gebied.

En juist nu is het essentieel. Dat maakbedrijven daadwerkelijk gaan digitaliseren. Het is zelfs zo dat als je het niet doet, de toekomst van de onderneming wel een zwaar in het geding kan komen. En dat wil je als ondernemer natuurlijk niet laten gebeuren.

Maar is het nu zo vreemd dat de kleinere bedrijven achter blijven, nee het lijkt me een vrij logische zaak. De grotere bedrijven  kunnen simpelweg veel meer tijd vrijmaken om de digitalisering te ontdekken, in te voeren en te implementeren in de productieprocessen.

In de meeste gevallen hebben ze hier ook een medewerker of enkele medewerkers voor om dit allemaal uit te pluizen. Maar moet je dan als kleine ondernemer in de maakindustrie achter blijven, nee, dat hoeft en moet natuurlijk ook niet.

Ook als kleine mkb'er kun je er voor zorgen dat het o zo belangrijke digitalisering binnen het bedrijf gestalte krijgt. Er zijn tal van organisaties die dit kunnen ondersteunen. Denk alleen al aan de brancheorganisaties. Zij beschikken over deskundige medewerkers die ondernemers graag willen adviseren en ondersteunen. Daar zijn ze toch ook voor. Dus kom, maak er gebruik van.

En als je alles wilt ontdekken over digitalisering is een bezoek aan TechniShow en ESEF Maakindustrie wel een dingetje. Ik denk dat een bezoek aan deze beursvierdaagse medio maart, veel inzichten kan geven omtrent digitalisering. Ik zou zeggen, gewoon doen.


Rolf Elling, hoofdredacteur

Reageren?
E-mail: rolfelling@vraagenaanbod.nl
Twitter: @VenA_Rolf
Facebook: www.facebook.com/vraagenaanbod

 

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts