zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Fieldlab Circulaire innovaties in de maakindustrie (video)


Deventer, 31 januari 2020
In samenwerking met de Cleantech Regio, CIRCLES en de Provincie Overijssel opent Saxion het 'Fieldlab Circulaire Innovaties in de Maakindustrie (CIM)'. Saxion start het Fieldlab CIM met als doel deze transitie voor bedrijven te faciliteren met interdisciplinair toegepast onderzoek en het delen van praktische kennis.

We zijn onderweg naar een Circulaire Economie. Nederland moet in 2050 circulair zijn. Om de transitie te realiseren is innovatie nodig in technologie, producten, diensten en businessmodellen. Volgens Saxion blijkt in de praktijk dat bedrijven vaak nog wel komen tot een eerste idee voor circulariteit, maar dat het ontbreekt aan de kennis en ervaring om tot duurzame implementatie te komen. Het Fieldlab CIM richt zich daarom met name op de vervolgstappen. Op het vinden van oplossingen die leiden tot daadwerkelijke implementatie van circulaire producten, werkwijzen en/of businessmodellen.

Met verschillende lectoraten en diverse opleidingen werkt Saxion aan een veerkrachtige en circulaire Nederlandse maakindustrie, die door minder gebruik en afhankelijkheid van primaire grondstoffen kan concurreren op de wereldmarkt.

Dat doen ze door systematisch te werken aan technologische innovaties en het organiseren van waarde behoud van grondstoffen, halffabricaten en producten in kringlopen. De essentie is het ontwerpen en organiseren van sluitende materiële kringlopen in combinatie met sluitende business cases.


Fieldlab Circulaire innovaties in de maakindustrie (video)'
Saxion start het Fieldlab Circulaire Innovaties in de Maakindustrie (CIM) met als doel de circulaire transitie voor bedrijven te faciliteren met interdisciplinair toegepast onderzoek en het delen van praktische kennis.
1/1
 
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts