zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

FME: Meer synergie Nederland en Duitsland nodig


6 november 2019
Om aan de maatschappelijke opgaven te kunnen voldoen en onze concurrentiekracht te behouden is meer samenwerking met Duitsland nodig. FME haalt de banden met Duitse innovatiepartners structureel aan en lanceert een meerjarige Duitslandstrategie met een gefaseerde aanpak en duidelijke focus op specifieke thema’s en regio’s. De ambassadeurs van beide landen namen de strategie deze week in ontvangst.

Met de strategie wil FME dat Nederland en Duitsland een intensieve innovatiepartnership aangaan om zo toe te werken naar meer verdienvermogen en maatschappelijke impact.

Nederland en Duitsland staan voor dezelfde grote, maatschappelijke uitdagingen zoals de digitalisering van de industrie en productieketens en de energietransitie. Maar ook geopolitieke verschuivingen zorgen ervoor dat de landen nog meer de handen ineen moeten slaan om concurrentiekracht te behouden. Daarnaast zijn de landen natuurlijke handelspartners en van levensbelang voor elkaars economie.

'Nederland en Duitsland beschikken elk over hightech-capaciteiten en innovatiekracht van wereldklasse. Als we die effectiever en structureler samen kunnen laten werken, geven we niet alleen onze internationale concurrentiekracht en onze toekomstige welvaart en een belangrijke impuls, maar kunnen we ook het tempo van maatschappelijke innovatie versnellen', zegt FME-voorzitter Ineke Dezentjé.

Potentieel

Nederland en Duitsland zijn nauw met elkaar verweven en staan voor vergelijkbare uitdagingen. 'Voortschrijdende digitalisering en de energietransitie hebben grote gevolgen voor onze samenleving en economie. Ook geopolitieke ontwikkelingen maken het steeds belangrijker dat Nederlandse en Duitse bedrijven en kennisinstellingen goed samenwerken', Wepke Kingma, Nederlandse ambassadeur in Duitsland.

Er ligt tussen Duitsland en Nederland potentieel dat wij nog beter kunnen gebruiken, zegt Dirk Brengelmann, de Duitse ambassadeur in Nederland. 'Als het ons lukt om Duits kwalitatief hoogstaand onderzoek en Nederlandse praktische toepassingen beter met elkaar te verbinden, kunnen onze beide landen hiervan profiteren en toonaangevend worden in sectoren die strategisch belangrijk zijn voor de toekomst.'

De complete visiepaper 'Hoe Nederland en Duitsland innovatieparners worden' is hier in te zien.
FME: Meer synergie Nederland en Duitsland nodig'
De overhandiging van de nieuwe FME Duitslandstrategie door Karsten Klein, directeur FME, aan amassadeurs Dirk Brengelmann en Wepke Kingma. (Foto: FME)
1/1
 
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts