zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Blog Rolf Elling: 'Biefstuk wordt speklap'


Deventer, 18 september 2019
Auteur:
Rolf Elling
Midden september, alles gaat weer, na de zomerperiode, zijn normale gang.  Opgeladen voor het najaar dat traditiegetrouw vol staat met beurzen en evenementen. En als je in een bepaalde sector actief bent, wil je op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen.

Denk bijvoorbeeld aan de EMO in Hannover, dé plek voor metaalbewerking. Het was weer een prima beurs waar alle marktleiders aanwezig waren. Maar denk ook aan de laatste editie van TIV in Hardenberg. Volgend jaar heet de beurs MIX Noordoost.

Op EMO vierde ‘smart technologies' overigens hoogtij. Maar dit geldt in principe voor elke beurs die enigszins mee wil tellen. Smart industries, smart solutions, ach noem ze allemaal maar op. Maar waar het uiteindelijk om draait, is geld verdienen.  En hierbij is het natuurlijk ook van belang om winst te genereren. Winst dat dan weer kan worden gebruikt om in het bedrijf te investeren.

Tenminste als er wat overblijft.

Want er is een aantal ondernemers dat niet echt vrolijk wordt van de nieuwe cao voor de metaal en techniek. Een verhoging van bijna achter procent is dan ook wel een beste salarisverhoging. Wel verdeeld over een periode van 28 maanden, maar toch. De ondernemers  - het midden- en kleinbedrijf - moeten het wel zien te verdienen. Het heeft altijd twee kanten, uiteraard geeft het de sector een boost om voor te werken, als werknemer word je er natuurlijk wel blij van.

Aan de andere kant, ik noemde het al, moeten deze extra salariskosten wel worden verdiend. En dat is wel een dingetje. Zeker gezien de marktverwachtingen binnen de metaalindustrie. Die zijn toch enigszins aan het verdampen. Nog niet echt desastreus, maar het blijft wel opletten hoe de markten zich ontwikkelen. De nieuwe cao zorgt voor extra financiële druk op het ondernemerschap.

Rolf Elling, hoofdredacteur

Reageren?
E-mail: rolfelling@vraagenaanbod.nl
Twitter: @VenA_Rolf
Facebook: www.facebook.com/vraagenaanbod

 

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts