zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

CNC Simulator voor programmeerscholing op 3D virtuele draai- en freesmachines


Oosterhesselen, 4 september 2019
Het CNC Instructie Buro introduceert de CNC Simulator Pro voor VMBO/MBO techniekopleidingen. Deze maakt het mogelijk om op een toegankelijke manier kennis te maken met de toepassingen van CNC machines.
Het CNC Instructie Buro heeft veel energie gestoken in de eigen FANUC configuratie, om nieuwe 3D virtuele machine simulaties te realiseren voor CNC draaien en CNC frezen. Dit sluit geheel aan bij de Nederlandse werksituatie en de instructieboeken met praktijkoefeningen.

Maar er zijn nog meer softwarefuncties die de nieuwsgierigheid kunnen prikkelen, aldus het Buro. De e-learning module is handig voor zowel docent als student. De SimCam module vormt een uitdaging om de mogelijkheden van CAD/CAM te ontdekken. Er worden vectorfiguren in G-code omgezet, er is een 3D-freesfunctie voorhanden en zijn tandwielsets uit te rekenen en te frezen.

In de software kan ook kennis worden gemaakt met diverse simulaties van bewerkingen op onder andere bovenfrees-, laser/plasmasnij-, 3D print-machines en zelfs een 5-assige robot om deze te visualiseren. Ook de besturing van een virtuele drone is mogelijk.

De levering door het CNC Instructie Buro omvat eigen uitgaven waaronder een startup bijlage,

heldere tutorials draaien, frezen, Cad/Cam en interactieve CNC-oefeningen met draai- en freeswerkstukken. Met het aanbieden van dit pakket wil het bureau een bijdrage leveren in het kader van 'Sterk Techniekonderwijs'.

Sinds 1 juli ligt de exclusieve vertegenwoordiging van de basis CNC Simulator Pro voor Nederland en België bij de leverancier Techromic Solutions SA.

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts