zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Ottobock presenteert nieuwe exoskeletten voor ergonomische werkplekken


Hannover (DE), 14 mei 2019
Ottobock liet in Hannover naar eigen zeggen het kleinste exoskelet ter wereld zien. Deze nieuwe Paexo Thumb ondersteunt mensen die hun duimen dagelijks belasten. Dit is de meest recente innovatie van het Duitse bedrijf dat al meerdere exoskeletten (pols en schouder) in de markt heeft gezet.

De oorsprong van het bedrijf ligt in Berlijn. Daar begint Otto Bock in 1919 met de productie van protheses voor de vele oorlogsinvaliden. Vorig jaar is de businessunit Ottobock Industrials opgericht om de in een eeuw opgedane biomechanische en orthopedische expertise in te zetten om de arbeidsomstandigheden in de industrie te helpen verbeteren

Duimexoskelet

Het duimexoskelet - je kijkt er eenvoudig overheen dus je kunt er op de Hannover Messe zo langs gelopen zijn - ondersteunt mensen die op het werk dagelijks hun duimen belasten. Denk aan werkzaamheden als het plaatsen en aandrukken van bijvoorbeeld ‘inserts' of pluggen aan een montagelijn. Het kleine en lichte exoskelet ontlast volgens de makers de duim tot 70 procent door de krachten over de hele hand te verdelen. Dit voorkomt overbelasting van de duimgewrichten en beschermt de voorzijde van de duim tegen mechanische invloeden. Bovendien plaats je bij het dragen van de Paexo Thumb je hand volgens het bedrijf automatisch in een ergonomische positie. Dit volgens de makers kleinste exoskelet ter wereld maakt gebruik van de mogelijkheden die 3D-printen biedt en is ontwikkeld in nauwe samenwerking tussen de biomechanica-experts van Ottobock en industriële partners. De Paexo Thumb is samen met bedrijven in de auto- en huishoudelijke apparatensector ontwikkeld en getest. De Paexo Thumb is een van de eerste Ottobock-producten die in serieproductie wordt 3D-geprint in zeven formaten, en is vanaf nu verkrijgbaar. Voor degenen die in bulk kopen beginnen de prijzen bij 99 euro per stuk. Bedrijven die geïnteresseerd zijn in het testen van het product kunnen een proefpakket met zeven stuks bestellen voor 149 euro.

Duim, pols en schouder

Ook het nieuwe exoskelet voor de pols, Paexo Wrist is vanaf deze maand leverbaar. Dit exoskelet ondersteunt de pols wanneer de gebruiker de pols optilt en zware voorwerpen vasthoudt. De Paexo Wrist is gebaseerd op een medisch hulpmiddel voor de behandeling van aandoeningen zoals polsontstekingen. Het materiaal van exoskelet reguleert de temperatuur van de huid. Het kan met één hand worden aangetrokken en verwijderd en kost 149 euro.

Schouder

De Paexo Shoulder was het eerste product dat Ottobock Industrials op de markt bracht en is sinds vorig jaar oktober verkrijgbaar. Dit exoskelet weegt 1,9 kg en wordt dicht op het lichaam gedragen, vergelijkbaar met een rugzak. De Paexo Shoulder wordt in verschillende sectoren gebruikt, onder andere in de jachtbouw. Ook Volkswagen kijkt naar de mogelijkheden en doet dat sinds vorig jaar in de productielocatie in Bratislava. Volkswagen heeft in Bratislava dertig exoskeletten in gebruik in een lange-termijn pilot. Het exoskelet wordt vooral in de eindmontage gebruikt op de werkplekken met een groot aantal werkzaamheden boven het hoofd.
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts