zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Hoekman werkt aan automatisering van het lassen en kanten


Nieuwleusen, 2 mei 2017
De markt van de toeleverende industrie binnen Nederland richt zich steeds meer op enkelstuks en kleine series. Om in te spelen op deze ontwikkelingen heeft Hoekman Roestvaststaal al vele jaren geleden de eerste stappen gezet in het automatiseren, als eerste van het lasersnijden. Nu de processen steeds beter beheersbaar zijn, wil Hoekman Roestvaststaal de volgende stap zetten, het robotlasproces en het CNC-kantproces op een soortgelijke manier te automatiseren.

Voor het automatiseren van het robotlasproces heeft Hoekman toenadering gezocht tot het LAC. Het LAC is een onderdeel van het NIL (Nederlands Instituut voor Lastechniek), gevestigd op het terrein van de TU Twente. Zij zijn een open innovatiecentrum en field lab op het gebied van lastechniek en de laatste jaren voornamelijk op het gebied van robotlassen.
Door de expertise van het LAC in te schakelen, is het project van Hoekman verbonden in het project Smart Welding Factory. ‘Daarmee krijgen we kennis over de mogelijkheden én de onmogelijkheden. Samen met het LAC is een uitgebreide inventarisatie gedaan van de huidige stand van zaken. Met de gegevens uit de inventarisatie wordt een test uitgevoerd in het Fieldlab van het LAC binnen de Universiteit Twente. Aan de hand van de testgegevens wordt bekeken hoe er vorm gegeven kan worden aan het offline programmeren van de lasrobotinstallaties en hoe dit te integreren binnen de huidige werkwijze en software', aldus Hoekman op zijn website.

 

CNC-Kanten

De verdere automatisering voor het CNC-kanten binnen Hoekman is al in een vergevorderd stadium. Met het gebruik van Cadman-B voor de aansturing van de LVD-kantbank is deze weg al eerder ingeslagen. De beslissing is gemaakt om uit te breiden met twee LVD kantbanken in een tandemopstelling die gezamenlijk, maar ook separaat van elkaar kunnen functioneren tot een zetlengte van 7 meter. Daarbij is ook de keuze gemaakt voor een volledig geïntegreerde CAD/CAM-oplossing van Radan voor het ontvouwen van plaatwerkproducten, het nesten en het programmeren. Dit maakt het mogelijk om zowel 3D-plaatwerkonderdelen als 3D-samenstellingen te modelleren.

 

Implementatie

Op dit moment zit Hoekman in een fase van implementatie van de nieuwe systemen en de optimalisatie ervan. Daardoor kunnen Hoekman's klanten op korte termijn gebruik maken van het vernieuwde webportaal om digitaal offertes op te vragen en orders door te voeren. Op basis van het geüploade 3D-bestand kan direct een nauwkeurige plaatwerkuitslag gegenereerd worden. Het resultaat is een kortere doorlooptijd en een optimale flexibiliteit in de productie.

 

Hoekman Roestvaststaal is een familiebedrijf gevestigd in Nieuwleusen en is specialist op het gebied van roestvast staal. Het bedrijf voert verschillende bewerkingen in eigen huis uit, van lasersnijden en CNC-kanten tot complete lasconstructies.

 

Hoekman Roestvaststaal  

 

 
     
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts