Het Duitse Stahlo gaat in zee met Salzgitter Flachstahl voor levering groen staal

Het Stahlo staalservicecentrum heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Salzgitter Flachstahl voor de levering van groen staal. Daarmee verzekert Stahlo, dat deel uitmaakt van de Friedhelm Loh Group, zich nu al van CO2-vrij staal dat vanaf eind 2025 zal worden geproduceerd en geleverd.

Tags:

Met het transformatieprogramma Salcos-Salgitter Low COSteelmaking wil Salzgitte zijn staalproductie geleidelijk omschakelen naar op waterstof gebaseerde processen. Het doel is om vanaf 2033 vrijwel CO2-vrij te produceren. Het Salzgitter-concern produceert nu al CO2-arme staalproducten uit schroot. In 2021 had Stahlo deze producten al in haar leveringsprogramma opgenomen.

In de toekomst zullen Stahlo-klanten het groene Salcos-staal in alle drie de Stahlo-fabrieken (Dillenburg, Gera en Nordhausen) kunnen verkrijgen. Zo wil het bedrijf zijn klanten ondersteunen bij het optimaliseren van de product carbon footprint (PCF) van de staalproducten die zij kopen. Stahlo levert aan de bedrijven van de Friedhelm Loh Group en aan klanten in de verwerkende industrie en de automobielindustrie een uitgekiend assortiment platte staalproducten.

Decarbonisatie

‘Heel veel van onze klanten volgen een stappenplan voor decarbonisatie, waarin de besparingen in consequente stappen voor de komende jaren worden beschreven. Ons doel is hen te ondersteunen bij het bereiken van hun CO2-optimalisaties bij staalinkoop voor de komende jaren en bij het voldoen aan de upstream Scope 3-vereisten’, vertelt Oliver Sonst, Managing Director van Stahlo. ‘We zijn dan ook zeer verheugd om ons langdurige, op vertrouwen gebaseerde partnerschap met Salzgitter Flachstahl verder uit te breiden en zo in de toekomst een betrouwbare leverancier van groen staal voor onze klanten te zijn.’

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *