Fikse uitbreiding voor Alumexx

Foto van: De redactie
Geschreven door De redactie

Alumexx, producent van aluminium klimmaterialen, is druk bezig met het uitrollen van de strategie voor de toekomstige groei na de overnames van Euroscaffold en de ASC Group. Daarbij wordt de productie en het management stevig uitgebreid.

Tags:
Foto: Alumexx

Alumexx zal halverwege 2024 de productie in Nederland flink uitbreiden om aan de vraag uit de markt te kunnen blijven voldoen. In de Zaanstreek zal de productie en expeditie met ruim 4000m2 uitgebreid worden. Deze nieuwe vestiging zal vanaf het derde kwartaal van 2024 operationeel zijn en bijdragen aan een meer efficiënte productie en R&D voor de gehele Alumexx groep. Verder staat de lancering van een aantal nieuwe producten op de planning voor 2024. Deze producten zullen volgens het bedrijf bijdragen aan de groei, verbreding van de markt en naamsbekendheid.

Internationalisering

Vanuit Etten-Leur zal het management, human resources , accountancy en sales ( nationaal en internationaal ) uitgebreid worden. Alumexx heeft met haar merken en producten als doelstelling buitenlandse markten te ontwikkelen. Een gedeelte van de nieuwe producten zijn mede ontwikkeld om te voldoen aan de behoeften en wetgeving in het buitenland. Deelnames dit jaar aan een bouwbeurs in Engeland en aan de Eisenwarenmesse Köln zijn ook onderdeel van de internationale groeistrategie.

Specialisatie

De vestiging in Rotterdam, welke zich voorheen hoofdzakelijk specialiseerde op de industrie, petrochemie en commercie in het havengebied, zal uitgebreid worden als erkend Aboma-Amtek keuringsinstantie voor alle soorten klimmaterialen. Vanwege de centrale ligging en de recent behaalde certificering om klimmaterialen te mogen keuren en repareren, zal deze afdeling zich specialiseren op basis van de vraag uit de markt. Vanuit hier zal ook meer focus komen op de sales van speciale projecten, maatwerk, vluchtwegen met kooiladders en dakrandbeveiliging. ASC Specials heeft ook voor 2024 goedgevulde orderportefeuilles in opdracht voor onder andere ASML en VDL groep. Daarnaast gaat ASC Specials de productportfolio uitbreiden op het gebied van toegangsbeveiliging en aluminium hekken en poorten.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *