Column Paul Verlinden: ‘Blijf scherp op exportkansen’

Foto van: Paul Verlinden
Geplaatst door Paul Verlinden

De klap van de coronapandemie zal nog nadreunen. Hoe hard en hoe lang is onzeker, zei Ron Follon, de onderhandelingsman van FWT, onlangs tijdens de onderhandelingsronde over de cao-onderhandelingen voor het metaalbewerkingsbedrijf. Ook had hij het over de impact van hogere inkoopprijzen en exploitatiekosten die drukken op winstgevendheid van bedrijven.

paul verlinden
Paul Verlinden


Waar we natuurlijk voor moeten waken is dat we internationaal niet achterop raken. Onze internationale concurrentiepositie is van groot belang omdat we zo van de export afhankelijk zijn. Ik vind dat we nog meer in moeten zetten op het onderscheidende vermogen waarmee we onze sterke exportpositie in het buitenland kunnen behouden en uitbreiden, dat is van levensbelang.

Vaak hebben we het over zaken als flexibiliteit, kwaliteit en betrouwbaarheid. Gelukkig dat de FMB in Bad Salzuflen haar beursdeuren weer open gooit van 10 t/m 12 november waardoor opnieuw ruim 30 Nederlandse bedrijven zich kunnen presenteren op deze regionale Duitse toeleverbeurs in Nordrhein-Westfalen.

U kunt de beurs natuurlijk ook bezoeken om te onderzoeken of het voor u interessant is om op deze beurs te exposeren. Of om eens te kijken wat uw Duitse collega-ondernemers te bieden hebben. Helemaal makkelijk en gezellig bovendien om deze beurs te bezoeken samen met een groep ondernemers.

Daarom organiseren OostNL en GO4EXPORT-partners, Koninklijke Metaalunie, Verenigde Maakindustrie Oost (VMO) en Easyfairs op 10 en 11 november een reis naar de FMB. Wilt u mee, kijk dan in één van de activiteitenagenda’s.

Paul Verlinden,

Beleidssecretaris Internationaal Ondernemen bij Koninklijke Metaalunie

Reageren?
verlinden@metaalunie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.