Bouw kent meeste faillissementen in juli

In juli zijn, voor zittingsdagen gecorrigeerd, 49 minder bedrijven failliet verklaard dan in juni, meldt het CBS. Dat is een daling van zestien procent. Het aantal faillissementen is echter al vijftien maanden op rij hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder.

Foto: CBS

Het aantal voor zittingsdagen gecorrigeerde faillissementen fluctueert aanzienlijk. Dalingen en stijgingen volgen elkaar snel op. Het aantal uitgesproken faillissementen piekte met 911 in mei 2013. Daarna nam het aantal faillissementen tot en met augustus 2017 af. Vervolgens bleef de trend tot medio 2020 redelijk vlak. Daarna is het aantal faillissementen verder afgenomen en bereikte in augustus 2021 met 109 een laagterecord. Vanaf mei 2022 lag het aantal faillissementen onafgebroken hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder.

Meeste faillissementen in de bouwnijverheid

Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er in juli 241 bedrijven en instellingen (inclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Van alle bedrijfstakken had de bouwnijverheid het grootste aantal faillissementen, namelijk 39. Dat is zeven procent minder dan in juni. In de industrie steeg het aantal faillissementen van twintig in juni naar 27 in juli.

Relatief gezien werden er in juli de meeste faillissementen uitgesproken in de horeca.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *