Dumaco: Iedere dag producten leveren van topkwaliteit

Dumaco is een Nederlands metaalbewerkingsbedrijf met als hoofddoel: iedere dag producten leveren van topkwaliteit. Als grootste plaatbewerker van de Benelux zijn wij trots dat we dit doel op een duurzame manier weten te realiseren. Door onze omvang kunnen wij integreren in de keten van onze klanten waardoor zij met minder leveranciers hoeven te schakelen. Omdat Dumaco over meerdere locaties beschikt, is snelheid en leveringsbetrouwbaarheid gewaarborgd, zowel bij kleine aantallen als bij zeer grote meer seriematige opdrachten.

Tags:

Dumaco Woerden

RaviconBarosta is één van de 7 vestigingen en zal in 2023 de naam wijzigen naar Dumaco Woerden. Als specialist in RVS, gecertificeerd laswerk, XXL snijden en zetten (tot 8 meter), produceren ze onderdelen, samengestelde componenten en complete installaties voor zowel de zuivel- en voedingsmiddelenindustrie als de energiemarkt. Daarbij vinden de activiteiten plaats in zelfsturende ‘cellen’ die zijn ingedeeld op type werk zoals ronde tanks/drukvaten, piping/leidingwerk, repeat/robotwerk etc. Alle benodigde disciplines voor een project zijn aanwezig in die cel zoals engineering, calculatie, werkvoorbereiding, snijden, (gecertificeerd) lassen en zetten. De projectengineer van de cel is daarbij van offertefase t/m levering de contactpersoon van de klant.

Planningsysteem

Sinds de zomer worden de opdrachten bedrijfsbreed op (las)capaciteit gepland. Nu kunnen we in één oogopslag zien waar er capaciteit te kort is en bij welke cellen juist nog ruimte is. Door digitalisering is het daarnaast mogelijk voor de lasser om op de werkvloer de BOM en bijbehorende tekening in te zien. Hierdoor kan er makkelijker met opdrachten tussen lassers en cellen geschoven worden. Binnen de cellen is er ook dagelijks overleg tussen engineering en productie. Dankzij deze korte lijntjes kan er snel geschakeld worden.

Nieuw MT-team

Het managementteam van Dumaco Woerden is relatief jong. Pieter Meinster is sinds deze zomer operationeel directeur. Hij combineert dit met zijn vorige rol als sales manager en wordt hierin ondersteund door Matthijs Fokker als productie manager en Marc Mentink in de rol als finance manager. Alle drie hebben ze vooral een coachende rol in de organisatie. Pieter: “Iedereen kan zelfstandig functioneren, maar voor advies kunnen onze werknemers altijd bij ons terecht.”

Korte- en langetermijndoelen

De projectengineers en gecertificeerde lassers zijn echte professionals die een vraagstuk van de klant weten om te zetten in een ontwerp dat aan alle geldende eisen voldoet. Om deze expertise op hoog niveau te houden, investeren we in onze mensen, maar ook in onze machines. Zo hebben we net geïnvesteerd in een 4 rollen cnc-wals voor zowel rompen als conussen. Daarnaast willen we ons gecertificeerd laswerk voor de hernieuwbare energie, waterzuivering en projecten in de voedingsmiddelenindustrie van A tot Z uitbreiden. Binnen die branches is steeds meer vraag naar gecertificeerd werk, lasdocumentatie, lasonderzoek of ruwheidswaarden waar wij moeiteloos in kunnen voorzien.

XXL lasersnijden

Met de nieuwste XXL lasersnijmachine kunnen we platen van 8 x 2,5 meter snijden. Bovendien snijdt de lasersnijmachine dikker materiaal tot 30mm dik met gemak. De hogere operationele snelheid maakt het ook mogelijk om RVS op XXL-formaat voor andere Dumaco-vestigingen en derden te snijden. Daarnaast snijden wij ook veel nikkellegeringen op de lasersnijmachine.

Tags: