Tata Steel schrapt 800 banen, gedwongen ontslagen niet uitgesloten

Foto van: De redactie
Geschreven door De redactie

Tata Steel maakt bekend achthonderd arbeidsplaatsen te willen verminderen in IJmuiden, om nu en in de toekomst structureel concurrerend en winstgevend te blijven. Dit zou volgens het bedrijf ook bijdragen aan de Groen Staal-toekomst die ze voor ogen hebben.

Tags:
Foto: Tata Steel

Het staalbedrijf rept over het zwaar weer waarin de staalmarkt zich al enige tijd begeeft en geeft aan dat haar huidige inspanningen om te marktpositie te verbeteren en kosten te verminderen niet voldoende zijn. Ook de personeelskosten zullen drastisch moeten dalen.

Hiervoor zullen vijfhonderd banen onder de eigen Tata Steel-medewerkers verdwijnen, met name management-, staf- en ondersteunende functies. Medewerkers in de vijfploegendienst hoeven niet te vrezen voor hun vaan. De overige driehonderd banen betreffen oproepkrachten en het niet invullen van productie gerelateerde vacatures.

Tata Steel geeft aan dat gedwongen ontslagen niet zijn uit te sluiten en zal met de vakbonden in gesprek gaan over een sociaal plan.

FNV ‘ernstig bezorgd’

Vakbond FNV Tata Steel geeft aan ‘ernstig bezorgd’ te zijn over het voornemen om achthonderd banen te schrappen.

FNV Tata Steel bestuurder Cihan Lacin: ‘Tijdens het overleg heeft het staalbedrijf ons de laatste financiële stand van zaken getoond en mede op basis van de zorgwekkende resultaten (tientallen miljoenen euro’s verlies per maand) meent de directie dat er een grote reorganisatie dient plaats te vinden, met name bij management-, staf- en ondersteunende functies. Er wordt gesproken over het verdwijnen van circa achthonderd arbeidsplaatsen. Het betreft een combinatie van bezette arbeidsplaatsen, niet ingevulde vacatures, uitzendkrachten, zzp’ers én het outsourcen van werk naar het buitenland/ andere bedrijven.’

Lacin: ‘Wat de directie van het staalbedrijf voor het gemak echter lijkt te vergeten, is het feit dat we als FNV Tata Steel een werkgelegenheidspact (werkzekerheidsgarantie) hebben dat loopt tot minimaal 1 oktober 2026. Dit werkgelegenheidspact is voor ons leidend en zal dan ook centraal staan in de gesprekken die ongetwijfeld zullen volgen na deze schokkende mededeling’

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *