Lees hier alles over Lassen

Hoekman werkt aan automatisering van het lassen en kanten

De markt van de toeleverende industrie binnen Nederland richt zich steeds meer op enkelstuks en kleine series. Om in te spelen op deze ontwikkelingen heeft Hoekman Roestvaststaal al vele jaren geleden de eerste stappen gezet in het automatiseren, als eerste van het lasersnijden. Nu de processen steeds beter beheersbaar zijn, wil Hoekman Roestvaststaal de volgende stap zetten, het robotlasproces en het CNC-kantproces op een soortgelijke manier te automatiseren.

Meer...
In

Translas gaat strategisch partnerschap aan met RoboVent

Tijdens de Euroblech in Hannover, heeft Translas haar partnerschap met RoboVent, marktleider in schone luchtsystemen in Noord-Amerika, officieel bekend gemaakt. Beide bedrijven helpen elkaar bij diverse projecten en uitbreiding op beide continenten. Translas zal haar productlijnen integreren om unieke oplossingen voor rookafzuiging te kunnen leveren.

Meer...
In

AWL pakt op Lasys 2016 uit met laserlassen

AWL-Techniek is prominent aanwezig op de vakbeurs Lasys, als exposant én als deelnemer aan het Expert Forum ‘Lasers in Action’. Lasys is de internationale vakbeurs voor systeemoplossingen in lasermateriaalbewerking die wordt gehouden van 31 mei tot en met 2 juni in Stuttgart.

Meer...
In

LAC zoekt partners voor 3D-printen met lasrobots

Kennisinstelling LAC, het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) en de Universiteit Twente zijn op zoek naar geïnteresseerde bedrijven die willen gaan samenwerken aan de ontwikkeling van het WAAM (Wire Arc Additive Manufacturing) proces. Het WAAM-proces is een lasproces waarmee 3D-modellen met lasrobots in diverse materiaalsoorten ‘geprint’ kunnen worden.

Meer...
In
Meer berichten