Ontslagronde VDL Nedcar veel kleiner dan gedacht

Foto van: De redactie
Geschreven door De redactie

Bij VDL Nedcar in Born zouden per 1 november dit jaar 937 vaste medewerkers hun baan kwijtraken. Het Eindhovens Dagblad heeft nu uit interne bronnen vernomen dat het zal gaan om 300 tot 350 vaste medewerkers.

Tags:
Foto: VDL Nedcar

Zo’n tweehonderd medewerkers doen mee aan een vrijwilliger vertrekregeling, waarbij zij (na goedkeuring van de aanvraag), negentig procent van de ontslagvergoeding die in het sociaal plan is overeengekomen meekrijgen. Na de stakingen bij de fabriek heeft Nedcar de vergoedingen verhoogd, wat kan hebben bijgedragen aan het hoge aantal medewerkers dat zich heeft aangemeld.

Wat verder meespeelt is dat er veel uitval van personeel door ziekte is (bijna 15%), waardoor er meer medewerkers nodig blijven dan gedacht. Ook is er extra werk in de herstelwerkplaats, doordat enkele toeleveringen momenteel niet binnen komen. Hierdoor moet montage van deze componenten later alsnog plaatsvinden.

Het aantal vaste medewerkers dat weg moet mag bijgesteld zijn, maar voor de circa duizend uitzendkrachten en flexmedewerkers geldt nog steeds dat zij in november hun baan kwijt zijn wanneer wordt overgestapt op de één ploegendienst.

Ook is het nog maar de vraag hoe lang de rest van de medewerkers kan blijven. Maart 2024 stopt het contract met BMW voor de bouw van hun Mini, dan zal een nieuwe ontslagronde volgen, tenzij er voor die tijd vervangende werkzaamheden zijn gevonden. Mogelijk blijven er anders nog maar vijfhonderd banen over.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *